Laatste nieuws:

13 augustus 2015 12:45

B&R software ontvangt PLCopen certificering voor Coordinated Motion

Het ontwikkelplatform Automation Studio van B&R maakt het programmeren en configureren van meer-assige systemen eenvoudig. Dit wordt mogelijk gemaakt door gecertificeerde PLCopen Coordinated Motion functieblokken toe te voegen aan de bestaande functieblokken.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

"Standaardisatie is de toekomst", aldus Eelco van der Wal, managing director van de PLCopen Foundation. "Modulaire en individuele machineconcepten kunnen alleen werkelijkheid worden indien het mogelijk is om gemakkelijk te wisselen tussen componenten van verschillende fabrikanten."

Fabrikant onafhankelijk

PLCopen Motion Control Part 4 - Coordinated Motion specificaties omvatten gedefinieerde functieblokken en machinestatus beschrijvingen die het mogelijk maken om meerassige systemen te bedienen met een gestandaardiseerde interface.

"Deze PLCopen blokken maken het mogelijk dat het configureren van een robot net zo gemakkelijk is als het opzetten van enkele assen," vertelt Gernot Bachler, technische manager van Motion bij B&R.

De gestandaardiseerde interface garandeert dat elk commando identiek verwerkt wordt. "Geen enkele regel code hoeft aangepast te worden."