Laatste nieuws:

6 augustus 2015 11:43

HBM verzorgt kalibratiediensten voor koppelmetingen in eigen lab

HBM Benelux, producent van innovatieve meetapparatuur, beschikt sinds kort in haar laboratoria in Darmstadt over een nieuwe machine voor de kalibratie van koppelmetingen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De machine, die geaccrediteerd is door de Duitse accreditatie-organisatie DAkkS, is de enige die in het bezit is van een commercieel bedrijf, waardoor HBM de mogelijkheid biedt om fabrikanten en gebruikers snel met hun kalibraties te helpen.

Op dit moment accepteren de meeste fabrikanten en gebruikers van motortestbanken over het algemeen alleen DAkkS-kalibratiecertificaten, die uitgegeven zijn door geaccrediteerde kalibratielaboratoria. Het nadeel is dat de wachttijden bij dergelijke laboratoria erg lang zijn. Omdat snelheid momenteel een van de belangrijkste concurrentie-elementen is, kan het inhouse kalibratielaboratorium van HBM een uitkomst bieden.

De nieuwe kalibratiemachine voor koppelmetingen is door de DAkkS (volgens ISO 17025) geaccrediteerd voor koppels van 30 kN•m tot 400 kN•m. Het HBM-kalibratielaboratorium dekt dus ook de hele range koppelmeetproducten van HBM tussen 0.5 kN•m tot 400 kN•m af.

De nieuwe referentiemachine bij HBM is verticaal opgesteld en kan koppelkalibraties zowel kloksgewijs als tegen de klok in verzorgen volgens algemeen erkende standaards als DIN 51309 en VDI2646. Met een bewezen meetonzekerheid van maximaal 0,1% en de internationale erkenning van de kalibratiecertificaten, biedt HBM een snel en kostenefficiënt alternatief.