3 augustus 2015 11:47

Eaton wint Duitse Industriepreis 2015

Eaton’s PowerXL DE1 Variable Speed Starter (VSS) werd door een panel van onderzoekers, sectorexperts en wetenschappers bekroond met de Industriepreis 2015. De VSS combineert de voordelen en eenvoud van een conventionele motorstarter met de mogelijkheid om de snelheid van de motor te regelen.

Naast de continue ontwikkelingen op gebied van machine-automatisering, zijn er tegenwoordig veel meer overheidsvereisten voor efficiëntie. Zo zijn er energiereguleringsmaatregelen vastgelegd in de ErP-richtlijn, waaronder voor toepassingen met variabele snelheid. Conventionele frequentieregelaars zijn vaak te complex voor deze toepassingen, terwijl motorstarters geen mogelijkheden bieden om de snelheid te regelen.

De PowerXL DE1 VSS biedt machine- en systeembouwers een oplossing voor het aansturen van motoren die een uitkomst moet bieden voor het verhogen van de energie-efficiëntie bij toepassingen waar voorheen motorstarters werden gebruikt.

Industriepreis 2015

Het panel voor de Industriepreis 2015 van professoren, wetenschappers, sectorexperts en gespecialiseerde journalisten erkende dat de PowerXL DE1 VSS dit gat in de markt vult, wat leidde tot de beslissing om aan Eaton de Industriepreis uit te reiken. De prijs beloont ideeën en producten die innovatief, klaar voor productie en modern zijn, en die gebruikers ook helpen rendabeler en efficiënter te zijn.

Variable Speed Starter

De Variable Speed Starters zijn ontworpen voor een eenvoudige ‘direct-uit-de-verpakking’ inbedrijfstelling zonder de behoefte aan aanpassingen of het instellen van parameters.

Tegelijkertijd beschikken gebruikers over een universele-configuratiemodule die het mogelijk maakt de belangrijkste parameters in te stellen met een schroevendraaier. Er is geen toetsenbord, software of handleiding nodig. Dit betekent dat ze 80% sneller in bedrijf kunnen worden gesteld en 70% sneller kunnen worden geïnstalleerd dan conventionele VSD's.

Meer informatie over de PowerXL DE1
Meer informatie over de Industriepreis

Foto's:

Eaton wint Duitse Industriepreis 2015

© Aandrijvenenbesturen.nl