Laatste nieuws:

16 juli 2015 10:08

B&R breidt Mapp-technologie uit met nieuwe functieblokken voor robots

B&R maakt nieuwe functieblokken beschikbaar voor Mapp-technologie. Deze blokken bevatten functies om robotsystemen te configureren. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om robots snel in gebruik te nemen, maar het zorgt er ook voor dat onderhoud en diagnose stellen makkelijker wordt.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De robotfunctieblokken voor Mapp zijn voor zowel seriële en parallelle robots te gebruiken, zoals Scara- en delta-robots. De gebruikersinterface is gebaseerd op de IEC 61131-programmeermethode. De robotfuncties integreren naadloos in het totale systeem, zodat er geen speciale robotcontroller nodig is.

Configureren, niet programmeren

De robot zelf wordt grafisch geconfigureerd in een web-interface. Programmeren in de klassieke zin is niet nodig. Zelfs handmatige handelingen zoals ‘jogging’ en punt-naar-punt beweging van het centrale puntgereedschap kunnen ingevoerd worden met behulp van Mapp. Via een web-interface kunnen technici diagnose op de robot uitvoeren.

Mapp-technologie

Mapp-technologie bestaat uit individueel afgesloten functieblokken die de ontwikkeling van nieuwe software stroomlijnen. De functieblokken zorgen voor de basisfunctionaliteiten en kunnen grafisch geconfigureerd worden. Elk functieblok haalt de benodigde gegevens uit andere onderdelen doormiddel van een client-server model. Met Mapp-technologie kan de ontwikkeling van applicatiesoftware verkort worden met gemiddeld 67%.