Laatste nieuws:

13 juli 2015 12:00

NSK gaat voor 7 miljard

Het Japanse bedrijf NSK bestaat in 2016 honderd jaar. De rollagerproducent stelt zichzelf het ambitieuze doel om volgend jaar een omzet van 7 miljard euro te realiseren.

Michael Preinerstorfer'
Michael Preinerstorfer
1/1
Meer over
Bedrijven

Michael Preinerstorfer, sinds kort managing director van de Europese Industrial Business Unit (EIBU) bij NSK: “Wat de omzet betreft hebben we een streefwaarde van 1.000.000.000.000 yen (ongeveer 7 miljard euro) als doel vooropgesteld voor 2016. Maar ik denk dat het even belangrijk is dat we verder moeten werken om onze internationale aanwezigheid uit te breiden in de komende paar jaar.”

Daarnaast geeft de topman aan dat NSK in gaat zetten in het vergroten van de technische bekwaamheid van het personeel en het bieden van opleidingen. Preinenstorfer: “Een zeer positief voorbeeld daarvan is Brazilië, waar we ongeveer 10 000 mensen per jaar opleiden. Met dit in het achterhoofd, denk ik dat er ook in Europa nog steeds een enorm potentieel is. Als onze klanten de kans krijgen om onze nieuwe producten van dichtbij te leren kennen tijdens opleidingen zullen ze vaker geneigd zijn ze te gebruiken in hun toekomstige projecten.”

NSK

NSK (Nippon Seiko Kabushiki Kaisha) is een Japanse beursgenoteerde onderneming die sinds de oprichting bijna 100 jaar geleden, geëvolueerd is van een regionale kogellagerproducent naar een rollagerspecialist die ook een wereldspeler geworden is in de toelevering voor de automotivesector. Vandaag telt NSK meer dan 30 500 medewerkers in 29 landen. Per maart 2014 behaalde NSK een omzet van 6,2 miljard euro.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb