18 juni 2015 12:05

Igus vorig jaar gegroeid met motion plastics

Dankzij voortdurende investeringen in productontwikkeling, uitbreiding van het wereldwijde verkoopnetwerk en de toename in productie en logistiek heeft Igus ook in 2014 veel nieuwe klanten kunnen winnen. De omzet van Igus steeg met 10 procent naar 469 miljoen euro.

Op het gebied van kunststoffen voor bewegende dynamische applicaties, zogenaamde 'motion plastics', heeft Igus in het afgelopen jaar meer dan 150 nieuwe producten gepresenteerd. Van het eerste tribofilament voor 3D-printers tot en met de E-Rover voor het automatisch aankoppelen van kabelrupssystemen aan RTG type havenkranen heeft Igus laten zien hoeveel potentieel hoogwaardige kunststoffen voor bewegende toepassingen hebben.

“Wij merken dat er de afgelopen jaren veel vraag was naar onze innovaties”, zegt Frank Blase, eigenaar-directeur van Igus. “Ook onze inspanningen om de wereldwijde logistiek en leverbaarheid te verbeteren, worden steeds meer gewaardeerd door onze klanten.”

Van de totale omzet van 469 miljoen euro is 56 procent in EU, 26 procent in Azië en 18 procent in Amerika en Afrika gerealiseerd. Het aantal medewerkers steeg weer met twaalf procent tot 2700, voornamelijk in de sectoren verkoop en logistiek.

Naast de investeringen in productontwikkeling heeft Igus het afgelopen jaar ook het verkoopnetwerk en het wereldwijde voorraadbestand aanzienlijk uitgebreid. Zo is bijvoorbeeld de opslagcapaciteit in China vergroot tot 10.300 vierkante meter en is er weer een nieuwe internationale vestiging, nu in Turkije.

Investeringen in productontwikkeling

Het Keulse familiebedrijf gaat verder op de weg van consequent investeren in het realiseren van wensen van klanten. Igus presenteerde op de Hannover Messe in april 155 nieuwe kunststofoplossingen voor bewegende toepassingen. Met de nieuwe Robolink D-generatie rechtstreeks aangedreven scharnierarmen van kunststof en aluminium kunnen fabrikanten van robots, machines en inrichtingen robots met 4 assen bouwen voor slechts 1500 euro (ex btw).

Ook presenteert Igus de lichtste lineaire geleiding ter wereld, volledig uit kunststof. Daarmee voldoet het bedrijf aan de eisen aan verdere gewichtsbesparing, geluidsvermindering en extra stabiliteit. Alle motion plastics kunnen zonder smeermiddelen, zoals de nieuwe lagers van het Iglidur-hogesnelheidsmateriaal voor ventilatoren en elektromotoren, het resultaat van twintig jaar onderzoek. Ook op het gebied van energietoevoer zijn er nieuwe onderhoudsvrije producten, zoals de E-Skin, de eerste zelfdragende ribbelslang, die modulair verlengd, verkort en geopend kan worden.

Fotobijschrift: 10 procent groei: Igus investeerde in 2014 voortdurend in nieuwe producten, veiligheidsgaranties en nieuwe online-hulpmiddelen. Op deze weg gaat het Keulse bedrijf in 2015 verder en introduceerde o.a. 155 nieuwe producten op de beurs van Hannover. (bron: Igus)

Foto's:

Igus vorig jaar gegroeid met motion plastics

© Aandrijvenenbesturen.nl