Laatste nieuws:

11 juni 2015 10:51

Mark en Homij levert klimaatsysteem familiepark Yumble

In opdracht van HOMIJ Technische Installaties uit Ittervoort heeft Mark en Homij een oplossing geleverd voor het verwarmen en ventileren van het nieuwe indoor-familiepark Yumble in Roermond.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

In tegenstelling tot conventionele attractieparken is het decor van Yumble interactief en gebaseerd op de nieuwste projectietechnologie. Dankzij deze digitale opzet wisselen attracties snel, waardoor de bezoekers steeds opnieuw worden verrast.

Ontwerpen voor klimaatbeheersing

In anderhalf jaar tijd zijn er door Homij diverse ontwerpen besproken om te komen tot de ideale projectering van de klimaatbeheersing van het gebouw. Begin dit jaar is Yumble voorzien van 10 stuks gasgestookte Mark G+ Klimat luchtbehandelingskasten. Voor de verwarming van het gebouw zijn de luchtbehandelingskasten uitgerust met een gasgestookte modulerende condenserende hoogrendement luchtverwarmer. De Mark kasten worden bestuurd door het GBS middels een af-fabriek gemonteerde OJ-regeling.

Via een luchtkanalenstelsel voorzien van Nozzle plenums wordt de verse lucht het gebouw ingeblazen. Voor de afzuiging van de vervuilde ruimtelucht is er gekozen voor dakluiken en dakafzuigventilatoren. Deze worden gestart en geopend via een koppeling met de OJ regeling. De ventilatiehoeveelheid wordt geregeld op basis van CO2.

Tevens is er nagedacht over het uitbreiden van de LBK-units met een koelbatterij. Hiervoor is er een lege sectie opgenomen in de kast en het opstellingsframe is zodanig uitgevoerd dat er in de toekomst een koelmachine kan worden bijgeplaatst.

Door toepassing van de Mark G+ heater-modules valt een groot deel van de installatie- en aanschaf onder de EIA regeling.

Het indoor-familiepark Yumble is afgelopen maart geopend.

Reacties (1)

1. Thermische inhoud gebruikte lucht. In het winter seizoen wordt hiermee niets gedaan; het verdwijnt zomaar naar buiten. 2. Koelbatterij. Dit wil zeggen ruimte voor een aantal koelers want, "batterij is meer van hetzelfde voor hetzelfde doel". Vroeger was dat zo; een lbk was toen een bouwkundige ruimte. Daarin werden een aantal, aan de buitenzijde van de "kast" afsluitbare ribbenbuis secties, boven elkaar geplaatst; 3 - 5, die functioneerden als warmtewiselaar. Dus meer van het zelfde voor het zelfde doel, kortom een batterij. Tegenwoordig heet zo een warmtewisselaar een 'verwarmer' of 'koeler' en niet meer een batterij want het is er maar één.

Lert Fontein

12-06-2015 op 08:39

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb