Laatste nieuws:

8 juni 2015 09:28

Rittal, Phoenix Contact, Eplan en Cito Benelux bereiken niveau 3 op CO2-prestatieladder

Op 25 mei 2015 ontvingen Rittal B.V., Phoenix Contact B.V., Eplan Software & Services B.V. en Cito Benelux B.V. gezamenlijk het certificaat niveau 3 van de CO2-prestatieladder. Daarmee geven de vier samenwerkende bedrijven verder vorm aan hun MVO-ambities en de gezamenlijke doelstelling hun CO2-uitstoot te verminderen.

Directieteam Rittal, Phoenix Contact, Eplan en Cito Benelux'
Directieteam Rittal, Phoenix Contact, Eplan en Cito Benelux
1/1
Meer over
Bedrijven

Rittal, Phoenix Contact en EPLAN zijn organisaties met producten en diensten op het gebied van industriële elektrotechniek, automatisering en IT. Cito Benelux is hun exclusieve back office dienstverlener. De vier bedrijven werken samen en trekken samen op in hun ambitie milieuvriendelijk en energiezuinig te ondernemen.

Investering verdient zich terug

De CO2-prestatieladder is een instrument dat helpt bij het reduceren van CO2. Dekra voert de verifiëring en certificering hiervan uit. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten kan nog veel winst worden behaald in energiebesparing, het efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie.

De vier bedrijven ervaren de certificering als een investering die zich onmiddellijk terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. Het geeft ook gehoor aan wensen en eisen van interne- en externe belanghebbenden.

Naast de eigen inspanningen, zoals het wagenpark met hybride auto’s en de energiezuinige panden, bieden Rittal en Phoenix Contact een scala aan energiezuinige producten en Eplan het ‘efficient engineering’-concept. Oplossingen die bijdragen leveren aan een verantwoorde toekomst.

Duurzame toekomst

De vier organisaties ondernemen al jaren maatschappelijk verantwoord. Niet omdat het moet, maar omdat ze het zelf willen. De certificering op trede 3 volgens de CO2-prestatieladder is een logische stap en onderstreept dat streven, vastgelegd in het MVO-beleid.

Uitgangspunt is ook het versterken van de samenwerking met relaties door een bijdrage te leveren aan de CO2-doelstellingen die zij gesteld hebben. Samen met klanten, partnerorganisaties en kennisinstellingen kiezen de bedrijven bewust voor een duurzame toekomst door te zoeken naar de juiste balans tussen ‘People, Planet & Profit’.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb