Laatste nieuws:

7 mei 2015 10:50

Dassault Systèmes neemt Modelon over

Dassault Systèmes heeft Modelon GmbH overgenomen. Modelon is gespecialiseerd in 3D-content en tools voor het sneller modelleren, simuleren en testen van complexe systemen in de transport- en mobiliteitsmarkt.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Modelon’s realistische, functionele 3D-content voor systems engineering maakt de impact van designkeuzes en –wijzigingen inzichtelijker en daardoor het ontwikkelingsproces efficiënter. Met deze overname versterkt Dassault Systèmes het aanbod van content, applicaties en services.

De technologie van Dassault Systèmes Dymola, gecombineerd met de content en services van Modelon, hebben al grote efficiencyverbeteringen opgeleverd bij de ontwikkeling van nieuwe generatie elektrische en hybride auto’s. Zoals de BMW i3 en i8.

Internet der Dingen

Het Internet der Dingen gaat de levensstijl van mensen sterk beïnvloeden. Autonoom rijdende auto’s zijn daarvan een voorbeeld. Daarvoor moeten hun geïntegreerde systemen echter probleemloos kunnen samenwerken. In 2030 maakt elektronica waarschijnlijk al zo’n 50% van de ontwikkelkosten van nieuwe auto’s uit. In 2021 rijden er naar verwachting 12 miljoen elektrische auto’s in de wereld.

Om deze te kunnen bedenken, definiëren en vormgeven, wordt modelgebaseerde systems engineering belangrijk. Die methode creëert virtuele producten en gebruikerservaringen die feilloos hun toekomstige echte exemplaren representeren.

Modelon

Modelon GmbH heeft eigen modulaire, multi-fysische content ontwikkeld, gebaseerd op de Modelica, de open standaard modelleertaal. Die content brengt de industrie voorbij ‘digital mock up’ naar ‘functional mock up’ en transformeert daarmee het ontwikkelen en testen van slimme voertuigen.

Het Modelon-portfolio geeft een uniform inzicht in alle prestaties en interacties van complexe producten en systemen. Vanaf hun opslaglocatie van elektrische energie, tot en met de distributie ervan naar alle onderdelen. Dat uniforme inzicht versnelt de virtuele productontwikkeling en garandeert de kwaliteit en relevantie tijdens projecten in de transport- en mobiliteitsmarkt.

Modelica modelleertaal

Dassault Systèmes ondersteunt al jarenlang het gebruik van de Modelica-modelleertaal voor systems engineering, in de kern van de CATIA-software. De acquisitie van Modelon GmbH versterkt hun toewijding op het gebied van intelligent productontwerp. Eerdere acquisities in deze richting waren de Greensoft embedded systems development-oplossingen in 2010 en Dynasim’s Modelica gebaseerde modelleer- en simulatieoplossingen in 2006.

Experience-gebaseerde systems engineering

“Sinds 2009 bevat onze content al de nieuwste toevoegingen aan de Modelica-tools en standaarden”, zegt Johannes Gerl, CEO van Modelon GmbH. “Daarmee hebben onze klanten belangrijke mijlpalen gerealiseerd. Als onderdeel van Dassault Systèmes kunnen wij de reikwijdte en impact vergroten en zo meer elektrische en ecologische productontwikkelingen stimuleren. Die worden dan de voorbeelden voor een toekomst van experience-gebaseerde systems engineering”.

Succes herhalen in andere industrieën

“Wij verwelkomen het team van Modelon GmbH en hun bewezen oplossingen. Samen met hen werken we aan onze missie: het tonen van de transformerende kracht van 3D-werelden”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Met het 3Dexperience-platform en een groeiend ecosysteem aan contentpartners, kunnen wij het succes van Modelon repliceren in andere sectoren. Zoals de vliegtuigindustrie, energie-, proces en utiliteitsmarkt en de bouwindustrie.”

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb