Laatste nieuws:

7 april 2015 13:14

Koningin Máxima enthousiast over theatertechniek

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima richtten zich in een werkbezoek aan Duitsland onder meer op de promotie van de Nederlandse creatieve industrie in Duitsland. Daarbij werden Willem-Alexander en Máxima ook voorgelicht over ontwikkelingen in de podiumtechniek, een sector waarin Nederland zich internationaal wil profileren.

Koningin Máxima nam met veel enthousiasme een kijkje in de virtuele wereld en maakte kennis met de podiumtechiek van Bosch Rexroth.'
Koningin Máxima nam met veel enthousiasme een kijkje in de virtuele wereld en maakte kennis met de podiumtechiek van Bosch Rexroth.
1/1
Meer over
Bedrijven

Voor de koningin was een speciale virtual reality bril gemaakt, in de vorm van een toneelkijker, zoals die in het verleden vaak door de adel werd gebruikt. De glimlach van de koningin tijdens de 40 seconden durende film van het Theater in Den Helder sprak boekdelen.

Bosch Rexroth verzorgde in dit theater de aandrijf- en besturingstechniek. Goede theatertechniek maakt niet alleen indruk door een indrukwekkende show, maar vooral ook door een hoge mate van veiligheid. Bovendien moet de techniek gemakkelijk te bedienen en achteraf uit te breiden zijn, en natuurlijk de toneelschrijvers qua vormgeving alle vrijheid bieden. Door het combineren van hydraulische en elektrische aandrijvingen brengt Bosch Rexroth kleine en grote podia in beweging en wordt een individuele vormgeving mogelijk.

De koning en koningin werden bij hun bezoek vergezeld door minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Joop van den Ende in zijn theaterschool in Hamburg.