Laatste nieuws:

30 maart 2015 12:31

Atlas Copcos kalibreert nu ook hydraulische moeraanzetters

Atlas Copco mag als eerste producent sinds kort ook hydraulische moeraanzetters kalibreren. In het kader van de heraccreditatie van de kalibratielaboratoria in Essen, Dingolfing en Wetzlar kreeg het concern bovendien accreditaties voor nog meer nieuwe meetgrootheden.

Kalibratie van een hydraulische moeraanzetter ter plaatse bij een klant. 
(Foto: Atlas Copco Tools)'
Kalibratie van een hydraulische moeraanzetter ter plaatse bij een klant. (Foto: Atlas Copco Tools)
1/1
Meer over
Bedrijven

De Duitse accreditatie-instelling DAkkS heeft de drie Atlas-Copco-kalibratielaboratoria in Essen, Wetzlar en Dingolfing aan een grote heraccreditatie-audit (DIN EN ISO/IEC 17 025) onderworpen en daarbij het toegestane kalibratiespectrum van de laboratoria duidelijk verbreed.

Hydraulische moeraanzetters

Onder andere mag Atlas Copco nu als eerste producent wereldwijd ook hydraulische moeraanzetters volgens geaccrediteerde meetmethodes kalibreren.

Michael Skibinski, manager van de kalibratielaboratoria in Centraal-Europa, ziet dat met het oog op de sinds kort ook in de werktuigbouwkunde geldige VDI-richtlijn 2862 als concurrentievoordeel. “Uiteindelijk hebben we sinds kort zelf hydraulisch gereedschap in het programma, dat wij na de verkoop nu ook kunnen kalibreren”, beredeneert Skibinski.

Overname

Atlas Copco nam in 2013 Rapid-Torc over; een fabrikant van hydraulische moeraanzetters, met vestigingen in België en de VS. “Bovendien was er op de markt tot nu toe bijna geen dienstverlener die dergelijke schroeftechniek bij meer dan 10.000 newtonmeters kon tegenmeten”, aldus de Atlas-Copco-manager.

De nieuw ontwikkelde kalibratiemethode levert herleidbare meetresultaten en biedt zo voor eventuele schadevergoedingsgevallen een veiligstelling. De methode verschilt fundamenteel van de gangbare extrapolatiemethode waarbij meetpunten gedeeltelijk niet worden gemeten, maar uitsluitend worden geëxtrapoleerd.

Accreditatie

Naast veel elektrische meetgrootheden, zoals spanning, frequentie of vermogen, zijn de laboratoria voor temperatuurmetingen en voor de elektrische simulatie van temperatuursensoren geaccrediteerd.

Nieuw erbij gekomen is de meetgrootheid ‘druk’ en bij alle meetgrootheden de accreditatie voor kalibraties ter plaatse bij gebruikers. “Nu kunnen we de diensten ook in de fabrieken van onze klanten aanbieden, hetgeen uitvaltijden en kosten minimaliseert”, verzekert Skibinski.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb