Laatste nieuws:

26 maart 2015 11:33

Van Doren Engineers bestaat zestig jaar en opent nieuw pand

Van Doren Engineers bestaat zestig jaar. Het zestigjarig bestaan valt samen met de opening van een nieuw pand in Boekel. Het familiebedrijf heeft inmiddels vestigingen in Boekel, Beringe, Breda, Veghel en Nitra (Slowakije). Wat in 1955 begon als elektrozaak, is nu een grote onderneming in elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT.

Vlnr: de gebroeders Jos, Marcel en Cor van Doren'
Vlnr: de gebroeders Jos, Marcel en Cor van Doren
1/1
Meer over
Bedrijven

Aan het roer van Van Doren Engineers staan de broers Cor, Marcel en Jos van Doren, die het bedrijf in de jaren ‘80 overnamen van hun vader Jan van Doren. In die periode werd ook de focus verlegd van woning- en utiliteitsbouw naar industrie.

Tegenwoordig is Van Doren Engineers volledig gericht op het verbeteren van productieprocessen. Het bedrijf heeft vijf vestigingen, telt ruim 225 medewerkers en is actief voor productiebedrijven en machinebouwers in binnen- en buitenland. “Machines en productieprocessen intelligenter maken, dat is ons doel”, stelt Jos van Doren.

Nieuw pand voor Van Doren

Onlangs opende Van Doren Engineers een nieuw pand in Boekel. Op de plek waar Jan van Doren in 1978 het eerste pand van bedrijventerrein De Vlonder bouwde, is een modern gebouw verrezen. Het gebouw heeft een grote praktijkruimte met proefopstellingen, bestemd voor het opleiden van technici.

Jos van Doren legt uit: “Ons vak verandert. Schakelkasten worden kleiner, er zijn minder kabels nodig en de intelligentie in de fabriek neemt toe. Daardoor stijgt ook het niveau van onze mensen. Daarom hebben we in 2012 de Van Doren Academy opgericht, volledig gericht op de werving, opleiding en ontwikkeling van technici. Dit is belangrijk om voorop te blijven lopen.”

Open dag

Van Doren Engineers houdt op zaterdag 11 april een open dag voor nieuwsgierigen die een kijkje willen nemen achter de schermen. Van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom in het nieuwe pand aan De Vlonder 3 in Boekel.

Er zijn op 11 april ook rondleidingen en activiteiten voor de jeugd. Daarnaast is er speciale aandacht voor jongens en meiden die zich oriënteren op een toekomst in de techniek. Van Doren Engineers presenteert interessante carrièrekansen en leer-werktrajecten. Avans Hogeschool, Fontys en ROC de Leijgraaf zijn aanwezig om voorlichting te geven over opleidingen in de techniek.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb