Laatste nieuws:

23 maart 2015 09:53

Mocon daagt studenten uit

De Mocon Student Challenge op de vakbeurs Mocon in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch staat 22 en 23 april geheel in het teken van motion control en robotica. Studenten kunnen hun idee of prototype binnen dit concept insturen en zullen worden beoordeeld door een deskundige jury.

e Mocon vindt op 22 en 23 april plaats in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.'
e Mocon vindt op 22 en 23 april plaats in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.
1/1
Meer over
Bedrijven

De vraag naar geschoold technisch personeel in Nederland blijft de komende jaren stijgen. Daarom heeft Mocon in samenwerking met een aantal beurs de Student Challenge in het leven geroepen. "Gerichte educatie is cruciaal om economische voorsprong in technologie en creativiteit in de industriële toeleveringsketen te realiseren", aldus Marc Vissers van exposant Lenze. De beste vijf projecten mogen zichzelf tijdens de beurs presenteren.

Verschillende niveaus

Mocon biedt hiermee voor studenten uit verschillende niveaus uit het technische onderwijs, van VMBO's tot en met TU's, een podium om hun passie voor techniek te delen. "Voor een hightech bedrijf als Heidenhain is het technisch onderwijs erg belangrijk en wij steunen het onderwijs waar mogelijk", zegt Jan Sturre van Heidenhain.

Inzendingen worden beoordeeld op ontwerpkeuze (onderbouwing en meerwaarde), design, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Zowel op praktisch als op theoretisch niveau krijgen studenten de kans om uit te blinken en misschien wel in contact te komen met een partij die met ze aan de slag wil.

Prijswinnaar

Op 23 april wordt de winnaar bekend gemaakt. Tijdens beide beursdagen kan het publiek ook meestemmen; deze stemmen tellen voor 10% mee in het eindoordeel. Naast de kans voor de studenten om hun idee of prototype verder te ontwikkelen of te produceren, krijgt de winnaar een cursus/workshop bij één van de juryleden cadeau en een dagje uit met twee vrienden. Aanmelden voor de Mocon Student Challenge kan tot en met 31 maart via lisa.jansen@easyfairs.com  

Een toegangsbewijs voor een bezoek aan Mocon is te verkrijgen via www.easyfairs.com/mocon-nl .

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb