Laatste nieuws:

16 maart 2015 13:49

e-Move en Universiteit van Bremen winnen Design for Additive Manufacturing Challenge

Onlangs heeft juryvoorzitter prof. Brent Stucker de winnaars bekend gemaakt van de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge 2015. Uit 34 deelnemers in twee groepen, professionals en studenten, waren 3 finalisten voor iedere categorie geselecteerd. Na een presentatie van de finalisten aan de jury zijn twee winnaars gekozen die het beste invulling hebben gegeven aan de opdracht om een bestaand product te herontwerpen voor additive manufacturing.

Jury en finalisten, van links naar rechts: Rein van der Mast (AddLab, Jury), Dorine Laheij (Settels Savenije van Amelsvoort, finalist professionals), Charles de Forges (Spartacus3D, finalist Professionals), Erik de Bruijn (Ultimaker, jury), Gilbert Peters (e-Move, winnaar professionals), Brent Stucker (3DSIM, juryvoorzitter), Christophe Blanc (finalist studenten), Jonas Deitschun (Team Cooling with Heat, winnaar studenten), Michal Wanski (Altair, jury), Giorgio Magistrelli (Cecimo, jury). Ali Aldubaisi (finalist studenten) ontbreekt op de foto. '
Jury en finalisten, van links naar rechts: Rein van der Mast (AddLab, Jury), Dorine Laheij (Settels Savenije van Amelsvoort, finalist professionals), Charles de Forges (Spartacus3D, finalist Professionals), Erik de Bruijn (Ultimaker, jury), Gilbert Peters (e-Move, winnaar professionals), Brent Stucker (3DSIM, juryvoorzitter), Christophe Blanc (finalist studenten), Jonas Deitschun (Team Cooling with Heat, winnaar studenten), Michal Wanski (Altair, jury), Giorgio Magistrelli (Cecimo, jury). Ali Aldubaisi (finalist studenten) ontbreekt op de foto.
1/1
Meer over
Bedrijven
Team e-Move heeft de ophanging van een elektrische motorfiets geoptimaliseerd voor gewicht, het aantal componenten van 16 teruggebracht naar 1 en de bedrijfszekerheid verhoogd door integratie van bijvoorbeeld de remleiding in de ophanging.

Het team ‘Cooling with Heat' van de Universiteit van Bremen toonde de omvang van ontwerpmogelijkheden door  een op de natuur geïnspireerde boomstructuur te ontwikkelen die het mogelijk maakte om de warmte van een computerprocessor om te zetten in elektriciteit om de ventilator aan te drijven om dezelfde processor te koelen. De complexiteit van kleine kanalen in de warmtewisselaar is alleen met 3D-printing te maken en laat volgens de jury goed zien wat deze nieuwe technologie kan bieden. De winnaars kregen de nieuwste 3D-printer van Ultimaker, een softwarelicentie van Altair voor ontwerpoptimalisatie en een door AddLab 3D metaal-geprinte Additive World Award.

Drie awards

Naast de winnaars van de Design Challenge heeft Additive Industries nog drie Additive World Awards uitgereikt. Bram de Zwart nam namens 3D Hubs de ‘Pioneer Award' in ontvangst voor de indrukwekkende ontwikkeling van hun wereldwijde netwerk van 13 000 3D-printers. Greg Morris van GE Aviation kreeg de Award voor de beste industriële toepassing van 3D-printen voor hun brandstofinjector voor de nieuwste vliegtuigmotor die wereldwijd additive manufacturing op de kaart heeft gezet als betrouwbare technologie voor kritische onderdelen. Tenslotte overhandigde Additive Industries CEO Daan Kersten de ‘Industrial Achievement Award' aan Brent Stucker voor zijn grote en waardevolle bijdrage aan standaardisatie van de 3D-metaalprinten voor industrieel gebruik.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb