Laatste nieuws:

5 maart 2015 11:23

Kabelrups beloond met iF-design award.

Functioneel ontwerp gecombineerd met eenvoudige montage: dat Igus deze koers blijft volgen bij de ontwikkelingen van nieuwe producten, bewijst opnieuw de bekroning door de jury van de iF- design award. Ook in 2015 wordt een product van Igus bekroond: de kabelrups uit de serie EF2.21. Het is een ééndelige kettingschakel van glasvezel versterkt materiaal en met opgespoten openingsverbinding die wordt gekenmerkt door hoge stabiliteit en lage fabricagekosten.

 '
1/1
Meer over
Bedrijven
et is inmiddels de 32e bekroning voor Igus sinds 1987. De iF-design award geldt als één van de grootste en belangrijkste ontwerpwedstrijden ter wereld. In 2015 dongen meer dan 4700 producten, communicatiemiddelen en verpakkingen uit 53 verschillende landen naar de prijzen.
Bij de reeks prijswinnaars uit het huis Igus hoort nu ook de kabelrups EF2.21. Tot nog toe werden draaibare (film)scharnieren gemaakt van zacht materiaal, meestal ten koste van de stevigheid. De EF2.21 combineert dankzij opgespoten scharnieren van glasvezel versterkte kunststof een hoge stabiliteit met lage productiekosten. Bovendien kunnen ze snel worden geopend, gevuld en weer gesloten.

"Tussen het idee voor de kabelrups via de uitvoerige tests in ons laboratorium tot aan de bekroning zaten slechts enkele maanden", aldus Harald Nehring, procurist kabelrupssystemen bij Igus. "Dit bewijst dat wij niet alleen interessante ideeën en concepten ontwikkelen, maar ook dat we ze snel weten te realiseren".

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb