Laatste nieuws:

26 februari 2015 10:11

Tien jaar ParkerStore in Nederland

Ruim tien jaar geleden deed in Nederland het begrip ParkerStore zijn intrede. Het concept is begin jaren negentig bedacht door Parker Hannifin in Amerika waar in 1992 de eerste ParkerStore werd geopend in Cleveland. In Europa werd de eerste ParkerStore geopend in 1993 in Berlijn.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

In het begin was het ParkerStore-concept nog wat onwennig, want zat de Nederlandse industrie wel te wachten op een echt retailconcept? De distributeurs waren in het begin nog wat aarzelend, maar na diverse trainingen en bezoeken aan ParkerStores elders in Europa kreeg het concept steeds meer vorm en inhoud.

In de beginfase waren drie distributeurs bereid om een ParkerStore te openen, waaronder de firma’s APH en Bijlard. Die leken nog niet op de ParkerStores die we nu hebben, maar het begin was er. De allereerste ParkerStore die geopend werd, was die van de firma APH Techniek in Wateringen. Dit gebeurde in 2005.

Nu, tien jaar later, staat het concept ParkerStore als een huis, uitgebreid met de concepten HOSE DOCTOR en ParkerStore Container. Op dit moment telt Nederland ruim 25 ParkerStores, 30 HOSE DOCTORS en 1 Container. Met nog diverse locaties in de pijplijn zal het complete Parker retail netwerk in Nederland bestaan uit meer dan 60 locaties! Dat is een prestatie van formaat, uiteraard met dank aan onze distributiepartners!

Tien jaar ParkerStore in Nederland, een mijlpaal die groots gevierd is. Het toeval wilde dat APH Techniek in Wateringen, onze distributeur met de eerste ParkerStore, tien jaar na dato een nieuw pand heeft laten bouwen met daarin ook een compleet nieuwe ParkerStore. Op 12 februari zijn zowel het nieuwe gebouw als de nieuwe ParkerStore feestelijk geopend. De officiële openingshandeling werd verricht door APH eigenaar Edwin van den Acker en Parker Hannifin directeur Freddy Eggengoor.

Freddy Eggengoor sprak zijn dank uit aan Edwin van den Acker voor zijn keuze tien jaar geleden om een ParkerStore te openen. “APH Techniek heeft jarenlang het gezicht van ParkerStore in Nederland bepaald. Edwin was hiermee een echte pionier en daar zijn wij hem als Parker heel dankbaar voor‘’. Na het doorknippen van het rode lint nam Edwin van den Acker de bezoekers mee naar de geschiedenis, maar vooral naar de toekomst. “Wij zijn trots op ons nieuwe pand dat ons nieuwe mogelijkheden biedt voor groei in de toekomst. APH Techniek staat voor advies, service en goede producten. Met die filosofie hebben we tien jaar groei gerealiseerd en dat willen we vooral zo doorzetten”.