23 februari 2015 09:52

Rittal Global Distribution Center in bedrijf

Rittal’s Global Distribution Center (GDC) in Haiger (Duitsland) is vanaf maart 2015 volledig in bedrijf gesteld. Het hoogbouwmagazijn is al vanaf november 2014 in gebruik en binnen enkele dagen volgt het geautomatiseerde magazijn voor kleine onderdelen.

Rittal, systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek, wil met het GDC de logistieke doorlooptijd van producten in de toekomst halveren. Het doel is om de belofte ‘Faster, better, everywhere’, in combinatie met de 90 magazijnen over de hele wereld te waarborgen.

Het hoogbouwmagazijn van het GDC beschikt over 21 500 palletplaatsen en een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen met 25 000 plaatsen voor bakken. Rittal heeft 40 miljoen euro geïnvesteerd in het distributiecentrum. “Door onze logistieke doorlooptijden te halveren, bereiken wij het ‘next level’ in snelheid”, aldus Dr. Guido Stannek, directeur Inkoop en Logistiek bij Rittal.

Met de grotere beschikbaarheid van standaardproducten en de snellere levering wil Rittal de klanttevredenheid vergroten. ”Onze klanten waarderen de directe beschikbaarheid in onze afgerond 90 magazijnen over de hele wereld en vertellen ons steeds weer dat dit voor hen een belangrijk inkoopargument is”, vervolgt Stannek.

De belofte van een 24/48-uurs leverservice heeft betrekking op de catalogusproducten en de voorraad ter plaatse. “Vrijwel elke omzetrelevante regio in Europa is vanuit onze magazijnen binnen minstens 24 uur bereikbaar”, licht Stannek toe. “De komende jaren willen wij dit concept ook uitrollen naar andere regio’s.”

Investeringen Rittal

Met een investering van 10 miljoen euro in een nieuw distributiecentrum in Zuid-Korea in Incheon Songdo onderstreept Rittal het streven naar de verdere uitbreiding van de internationale activiteiten van het bedrijf in Azië. Het nieuwe distributiecentrum werd eind oktober opgeleverd en biedt met 10.000 vierkante meter plaats aan 4.000 pallets.

Ook in de VS zet Rittal nieuwe accenten met betrekking tot logistiek. Bij standaardproducten profiteren klanten van een gegarandeerde levertijd van slechts 48 uur. De in Urbana (Ohio) geproduceerde producten worden geleverd aan drie andere grote logistieke centra in Atlanta (Georgia), Sparks (Nevada) en Houston (Texas). Vanuit deze locaties liggen alle grootstedelijke gebieden van de Verenigde Staten binnen een afstand van slechts 400 mijl. Binnenkort opent Rittal in Houston bovendien een gecombineerd Verkoop en Logistiek Competence Center.

Foto's:

Rittal Global Distribution Center in bedrijf

Het geautomatiseerde magazijn voor kleine onderdelen

Hoogbouwmagazijn

Het GDC beschikt over een hoogbouwmagazijn

© Aandrijvenenbesturen.nl