Laatste nieuws:

16 februari 2015 11:30

Faro neemt Aras 360 Technologies over

Faro Technologies, Inc., specialist op het gebied van 3D-meettechniek, imaging, en realisatietechnologie, neemt Aras 360 Technologies Inc. over. Aras specialiseert zich in de ontwikkeling van ongevals- en misdaadreconstructie, simulatie en animatiesoftware.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Aras is opgericht in 2010 en heeft een hoofdkantoor in Kamloops, British Columbia (VS). Aras produceert een volledig gamma aan softwaretools voor ongevals- en misdaadreconstructie. Deze tools bieden geavanceerde graphics, analytische tools en de mogelijkheid om te werken met grote puntenwolkgegevenssets van 3D-laserscanners.

Het nieuwste product van Aras, Reality, is een 64-bit crash en crime software-oplossing, gelanceerd in november 2014. Reality biedt klanten een intuïtieve en gebruikersvriendelijke interface om snel precisiediagrammen te genereren.

Overname door Faro

“De overname van Aras 360 zal Faro helpen een complementair gamma te creëren van geïntegreerde 3D documentatie producten voor onze klanten in de branche van wetshandhavers”, aldus Jay Freeland, Faro's President en CEO. “Door de producten van Aras toe te voegen aan onze portfolio, en samen met de producten van de CAD Zone die we vorig jaar overgenomen hebben, kunnen klanten nu elke misdaad- en ongevalslocatie documenteren en analyseren met de meest intuïtieve en krachtige teken-, simulatie- en animatietools in de markt.”

De overnametransactie bestaat zowel uit een initiële betaling als een toekomstige earn-out betaling.