Laatste nieuws:

9 februari 2015 12:01

Volt Electric Motors breidt uit

Volt Electric Motors, met Europees hoofdkantoor in Wijchen, heeft haar productiefaciliteiten in Izmir aanzienlijk uitgebreid.

Als onderdeel van haar groeistrategie heeft Volt Electric Motors de bestaande productiefaciliteit van 30.000 m2 in Izmir, Turkije, uitgebreid met 2.500 m2. (foto: Volt).'
Als onderdeel van haar groeistrategie heeft Volt Electric Motors de bestaande productiefaciliteit van 30.000 m2 in Izmir, Turkije, uitgebreid met 2.500 m2. (foto: Volt).
1/1
Meer over
Bedrijven

De uitbreiding omvat maar liefst 2.500 m2 productie en kantoren en is het gevolg van Volts groei in Turkije en Europa. Om de groei in banen te leiden worden delen van het bestaande productieproces heringericht. Volt Electric Motors’ 30,000 m2 productiefaciliteit bevindt zich in Izmir.

Investeringsprogramma

De huidige investering maakt deel uit van een meerjarig investeringsplan waarmee Volt zich een plaats wil verwerven aan de top van de Europese markt voor elektromotoren. Hiertoe voerde Volt de afgelopen jaren een her-engineeringslag uit en werd geïnvesteerd in productie, R&D en administratie. Daarmee voldoen deze onderdelen nu aan internationale standaarden.

Als onderdeel van de internationale expansiestrategie heeft Volt zich versterkt op het gebied van ontwerp, productie en management. Het bedrijf heeft OEM-overeenkomsten gesloten met een aantal bekende en meest veeleisende internationale industriële merken.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en geldt als centraal distributiepunt voor Europe. De in-huis engineeringfaciliteiten maken het mogelijk om standaardmotoren uit te voeren met een groot aantal opties.