Laatste nieuws:

2 februari 2015 13:55

NI Trend Watch 2015: de impact van Internet of Things

National Instruments publiceert de NI Trend Watch 2015. Deze jaarlijkse rapportage onderzoekt een scala aan onderwerpen; variërend van de industrialisatie van Internet of Things (IoT) tot aan de groeiende impact van de maakindustrie.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

"NI is zich er van bewust dat toekomstige systemen hoogstwaarschijnlijk gebaseerd zullen zijn op architecturen en technologieën die op dit moment nog niet bestaan", aldus Eric Starkloff, NI executive vice president of global sales and marketing. "Daarom doen wij continu onderzoek naar trends, mede omdat wij een flexibel ontwikkelplatform aanbieden waar nieuwe technologieën in kunnen worden geïntegreerd om te waarborgen dat onze klanten systemen kunnen ontwikkelen die voldoen aan de toekomstige behoeften."

De NI Trend Watch 2015 onderzocht de volgende trends:

  • 5G: Het Internet voor iedereen en overal

Het mobiele internet stimuleert innovatie en inspireert wetenschappers om verder te denken dan alleen aan het nog sneller verwerken van gegevens en de realisatie van een nog grotere capaciteit. Nieuwe netwerken, waaronder 5G, kunnen tot ongekende economische mogelijkheden leiden.

  • ‘Komt IoT om de hoek, legt standaard ATE het loodje'

De traditionele geautomatiseerde testsystemen (ATE) schieten tekort als het gaat om de uitdagingen voor toekomstige testsystemen. De testmanager heeft slimme en intelligente ATE nodig voor het kunnen testen van de intelligente IoT-componenten.

  • Het Industriële IoT (IIoT)

De IIoT bestaat uit een vast aantal met elkaar verbonden industriële systemen die met elkaar communiceren, gegevensanalyses uitwisselen en hun acties coördineren ter verbetering van de prestaties en ten goede van de maatschappij.

  • De impact van de maakindustrie

Het internet voedt de maakindustrie. Als de maakindustrie blijft groeien, is het van groot belang te onderkennen welke impact het zal hebben op innovatie, economische groei en toekomstige generaties als geheel.

Download het NI Trend Watch 2015 rapport op www.ni.com/trend-watch .

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb