Laatste nieuws:

29 januari 2015 10:58

Wedstrijd voor spannende glijlagertoepassingen

Igus houdt een internationale wedstrijd voor toepassingen van kunststof-glijlagers. De inschrijftermijn van deze zogeheten ‘Manus Award’ is gestart en loopt nog tot 20 februari.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

A voor Afstandskijker, B voor Boorinstallatie, C voor Crosstrainer... de 400 inzendingen voor de Manus Award 2013 gingen het hele alfabet door. In al deze machines en installaties domineert beweging - en precies daar worden smeringsvrije glijlagers gebruikt. Bij de Manus Award worden opvallende en/of moedige toepassingen bekroond waarin kunststof glijlagers zijn gebruikt. Het prijzengeld loopt op tot 5.000 euro voor Golden Manus

Manus Award

In 2003 werd voor het eerst de Manus Award toegekend. Aan de zesde ronde in 2013 deden 437 deelnemers uit 33 landen mee. Toepassingen worden gezocht waarbij kunststof glijlagers worden gebruikt die zich onderscheiden door technische en economische efficiëntie en door de creativiteit van de ontwikkelaars.

“Met de wedstrijd willen we innovatie ondersteunen en gedurfde toepassingen onderscheiden, ongeacht uit welke branche”, verklaart Gerhard Baus, gemachtigd vertegenwoordiger voor glijlagers bij igus GmbH. Zo behoorden tot de winnaars van de laatste manus award uit het jaar 2013 de ontwikkelaars van een pneumatische draaizuigermotor en van een wrijvingskoppeling, maar ook de constructeurs van een langlauf-hometrainer. Onder de deelnemers was werkelijk van alles te vinden, van een worstrooster tot een vouwauto.

Aanmelden

De deelnemers kunnen zich online aanmelden met een korte begeleidende tekst, foto's en video's van hun toepassing. Alle ontwikkelaars en constructeurs uit de hele wereld worden uitgenodigd om deel te nemen. Voorwaarde is dat minstens een gebouwd prototype van de voorgestelde toepassing moet bestaan. Na afloop van de inschrijftermijn bepaalt een onafhankelijke jury de prijswinnaars.

Hannover Messe 2015.

De prijsuitreiking van de Manus Award vindt plaats tijdens de Hannover Messe op de stand van Igus. Op de website www.manus-award.com staat alle informatie, inzendingen van deelnemers van voorgaande jaren en een link naar de online-aanmelding. Aanmelden kan nog tot 20 februari 2015.