Laatste nieuws:

22 januari 2015 12:00

Ricoh werkt samen met Leapfrog

Ricoh kondigt een nieuw samenwerkingsverband met Leapfrog 3D Printers aan. Door deze samenwerking wordt Ricoh vanaf januari 2015 in Europa officieel reseller van de Leapfrog Creatr HS 3D-printer en van andere Leapfrog-modellen.

De Creatr HS van Leapfrog.'
De Creatr HS van Leapfrog.
1/1
Meer over
Bedrijven

Ricoh biedt klanten daarbij een compleet pakket aan support rondom Leapfrog 3D-printers. Het samenwerkingsverband is aanvankelijk beschikbaar voor klanten in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en zal in de loop van 2015 verder binnen Europa worden uitgerold.

Onderwijs en 3D-printing

Ricoh en Leapfrog 3D Printers richten zich in eerste instantie op de onderwijssector. Beide organisaties kennen de onderwijssector goed, waar veel scholen, onderwijsinstellingen en universiteiten 3D-printers gebruiken om bijvoorbeeld STEM-vakken (science, technology, engineering en mathematics) en onderwijs op het gebied van productdesign te verrijken. Leapfrog levert al lespakketten, terwijl Ricoh op maat gesneden oplossingen biedt voor het installeren en beheren van printactiviteiten, virtueel samenwerken, training en support. Naast de onderwijssector, volgen in de loop van de tijd de engineering- en productiesector.

Jean Paul Schriek, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland: “We bieden een compleet portfolio aan diensten, waaronder IT, advies, installatie, training en ondersteuning, om klanten in het onderwijs te helpen 3D-printtechnologie toe te passen in hun organisatie. De samenwerking onderstreept Ricoh’s volgende stap in de ontwikkeling van 3D-printactiviteiten in Europa.”

Mathijs Kossen, CEO van Leapfrog 3D Printers: “Naast hoogwaardige 3D-printers leveren we klanten ook complete oplossingen, die op maat gemaakte hardware, software en materialen voor 3D-printen combineren met leerplatformen voor verschillende gebruikersgroepen. Ik ben blij dat Ricoh deze mix nu verrijkt met hun hoogstaande diensten voor support en training.”

Ricoh heeft veel ervaring in het samenwerken met onderwijsinstanties. Samenwerkingen zijn daarbij gericht op het beschikbaar maken van informatie –print dan wel digitaal- op het juiste moment en in de juiste vorm, zodat onderwijsorganisaties ondersteund worden bij modernisering en het vergroten van hun efficiency.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb