Laatste nieuws:

15 december 2014 11:48

HMS levert driemiljoenste Anybus-module aan Bosch Rexroth

HMS Industrial Networks heeft zijn driemiljoenste Anybus-module aan Bosch Rexroth geleverd. Bosch Rexroth gebruikt Anybus-modules voornamelijk voor het aansluiten van las- en aandraairegelingen op de verschillende besturingssystemen die in de automatiseringstechniek worden toegepast.

Staffan Dahlström (links), CEO van HMS Industrial Networks AB overhandigt de driemiljoenste Anybus-module aan Harald Lukosz (rechts), hoofd Engineering Tightening and Welding Systems bij Bosch Rexroth AG.'
Staffan Dahlström (links), CEO van HMS Industrial Networks AB overhandigt de driemiljoenste Anybus-module aan Harald Lukosz (rechts), hoofd Engineering Tightening and Welding Systems bij Bosch Rexroth AG.
1/1
Meer over
Bedrijven

Anybus embedded producten zijn uitwisselbare communicatiemodules voor verschillende veldbus en industriële Ethernet netwerken. De modules bieden multinetwerk connectiviteit voor de belangrijke netwerkstandaarden.

Langdurige samenwerking tussen Bosch Rexroth en HMS

Bosch Rexroth en HMS werken al meer dan 10 jaar met succes samen. Harald Lukosz, Director Engineering Tightening and Welding Systems bij Bosch Rexroth verklaart waarom zij voor Anybus hebben gekozen: "We hebben om twee redenen voor Anybus gekozen. Ten eerste omdat deze zeer compact is en eenvoudig te integreren is en ten tweede vanwege de technologie die erin zit."

Staffan Dahlström, CEO van HMS Industrial Networks: "De Anybus-communicatiemodules ondersteunen alle belangrijke veldbus en industriële Ethernet-netwerken die Bosch Rexroth gebruikt in hun las- en aandraairegelingen en stelt hen zo in staat om verbinding te maken met de verschillende besturingssystemen die in de automatiseringstechniek worden gebruikt.»

Compact en energiezuinig

Bosch Rexroth maakt gebruik van de Anybus CompactCom communicatiemodules, die weinig stroom verbruiken en zeer compact zijn (5,2 cm x 5,2 cm). De communicatiemodules zorgen voor een zeer betrouwbare multinetwerk connectiviteit voor de belangrijkste huidige standaards. Met de gestandaardiseerde hardware en software interfaces zijn de modules eenvoudig onderling uitwisselbaar. Met andere woorden, je kunt met elk netwerk verbinding maken door het simpel vervangen van de module.

De historie van Anybus

De eerste Anybus-module werd in 1994 ontwikkeld. Aangezien het aantal veldbussen in die tijd snel groeide, bleek het Anybus-concept dat gebruikers toegang biedt tot bijna elk industrieel netwerk, een baanbrekende innovatie. Momenteel worden 3.000.000 Anybus modules in het veld gebruikt. De multinetwerk functionaliteit van het Anybus concept vormt nog steeds het belangrijkste voordeel voor de gebruiker.

"Voor de levering van de eerste miljoen Anybus-modules hadden we meer dan 10 jaar nodig," vertelt Staffan Dahlström. "Maar de tweede miljoen duurde slechts vijf jaar en de derde miljoen slechts twee. Dat gezegd hebbende, hoeven we waarschijnlijk niet lang te wachten op de vijfmiljoenste Anybus-module", concludeert hij.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb