Laatste nieuws:

8 december 2014 10:38

Schneider Electric en ElectroProject sluiten partnership voor hoogspanning frequentieregelingen

Schneider Electric en ElectroProject (businessunit van Cofely) zijn een samenwerking aangegaan die is gericht op de zwaardere industrieën, de waterwereld, de olie- en gassector en energiebedrijven. Volgens beide organisaties is frequentieregeling van hoogspanningsmotoren de efficiency enabler voor deze branches. Denk hierbij aan het realiseren van substantiële energiebesparingen en het faciliteren van een flexibeler productieproces.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Bij de samenwerking gaat het om de frequentieregelaar Altivar 1200. Schneider Electric en ElectroProject kunnen potentiele gebruikers voorrekenen hoeveel energiebesparing zij met behulp van deze drive kunnen realiseren op hoogspanningsmotoren. Beide bedrijven hebben ervaren dat als organisaties de last op 80 procent van de maximale belasting regelen, de energiebesparing kan oplopen tot 50 procent. Ook zijn terugverdientijden van 7 maanden geen uitzondering. De Altivar is inzetbaar in elke toepassing; zowel voor nieuwe applicaties als voor retrofittoepassingen.

Plug & play

ElectroProject heeft onder andere voor Altivar 1200 van Schneider Electric gekozen, doordat deze frequentieregelaar relatief eenvoudig in een bestaande situatie geplaatst kan worden. Dat betekent dat er aanzienlijk minder tijd voor nodig is om de drive in gebruik te nemen. Ondernemingen hoeven het productieproces niet weken, maar slechts enkele dagen stil te leggen. Dankzij het plug & play-principe hoeven organisaties kabeltracés niet te wijzigen en is het niet noodzakelijk de bestaande motoren aan te passen.

“Daarnaast levert Altivar geen extra motorgeluid op, hetgeen essentieel is voor onder meer gemalen en drinkwaterbedrijven”, zegt Marco Jonker, business unit manager van ElectroProject. “We hebben te maken met proven technologie, waarbij gebruik gemaakt wordt van laagspanning IGBT's. We hebben dus geen speciale hoogspanningscomponenten nodig. Onze klanten zijn hiermee verzekerd van betrouwbare technologie.”

Betrouwbaarheid

De engineers en field engineers van ElectroProject zijn op het gebied van hoogspanning gecertificeerd, hetgeen ook een voorwaarde voor Schneider Electric is. Schneider Electric en ElectroProject hebben al eerder met elkaar samengewerkt bij een afvalverwerker waarvoor zij enkele Altivars hebben geleverd en in gebruik hebben gesteld.

“ElectroProject is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in elektrische aandrijfsystemen. Voorheen richtten zij zich vooral op regelbare aandrijvingen in de laagspanning. Hier hebben zij veel kennis en ervaring opgedaan en een sterke marktpositie verworven. Bovendien hebben ze de juiste expertise als het gaat om toepassingen. Ze weten de componenten op de juiste manier onder te brengen bij organisaties. De overstap naar hoogspanning is dus relatief laag. Dat maakt ElectroProject tot een uitstekende partner”, aldus Jan Willem Nijman, Vice President Industry bij Schneider Electric.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb