Laatste nieuws:

13 november 2014 09:49

Record orderontvangst voor Siemens van 2,9 miljard euro

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september 2014, realiseerde Siemens Nederland N.V. een record orderontvangst van 2,9 miljard euro. De omzet kwam uit op 969 miljoen eur. De nettowinst bedroeg 81 miljoen euro. Aan het einde van het boekjaar 2014 had Siemens Nederland 2309 medewerkers in vaste dienst.

Siemens-bestuusrvoorzitter Ab van der Touw'
Siemens-bestuusrvoorzitter Ab van der Touw
1/1
Meer over
Bedrijven

Bestuursvoorzitter van Siemens Ab van der Touw: “Waar het afgelopen jaar de trend van economisch herstel is doorgezet, moeten we helaas ook constateren dat de geopolitieke situatie verre van geruststellend is. Niettemin bood het, in sommige sectoren nog voorzichtige economische herstel, tal van kansen. Voor Nederland als exportland in zijn geheel, maar ook voor Siemens”

“Onze onderneming kon over de volle breedte van haar portfolio het jaar afsluiten met een record orderontvangst van maar liefst 2,9 miljard euro. Samen met een gezonde omzet en winst, en een nieuwe meer marktgerichte divisiestructuur, biedt dit ons vertrouwen en continuïteit voor de komende jaren”, aldus van der Touw.

Belangrijke opdrachten

Siemens levert klanten een breed portfolio aan producten, systemen, installaties en diensten op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Van der Touw: “Siemens Wind Power wist na vele jaren van voorbereiding twee zeer grote opdrachten in de wacht te slepen, met een gezamenlijke waarde van bijna 2 miljard euro.” Van der Touw doelt hier op het offshore windpark Gemini, 85 km ten noorden van de Groningse kust en het near-shore windpark Westermeerwind dat in het IJsselmeer ter hoogte van de Noordoostpolder wordt gebouwd.

Van der Touw voorziet in de windenergie een innovatieprogramma dat de kosten rond 2020 met veertig procent zal verlagen. “In de offhore sector levert het door onze innovaties honderden extra banen op.”

Siemens en duurzaamheid

Siemens werd in 2014 niet alleen door technische studenten verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever van Europa, maar in de jaarlijkse Dow Jones Sustainability Index ook weer gekozen tot wereldwijd duurzaamste onderneming in de branche. “We verkleinen niet alleen voortdurend onze eigen carbon-footprint - Siemens Nederland bereikte het hoogste niveau op de CO2-prestatieladder en verduurzaamt momenteel haar eigen hoofdkantoor in Den Haag - maar ook de helft van onze omzet wordt behaald met groene producten en oplossingen. En het aandeel daarvan groeit”, aldus Van der Touw.

Voorbeelden daarvan vindt men over de volle breedte van het portfolio. “VDL Bus & Coach bestelde 120 elektrische aandrijvingen voor de milieuvriendelijke hybride bussen die zij voor openbaarvervoerbedrijf De Lijn bouwt”. Vanuit ons land opereert een succesvol en internationaal opererend competence center voor de veilige en betrouwbare energievoorziening van datacenters. “We werken nu aan het grootste Nederlandse datacenter ooit, maar zijn óók actief in Azië en Australië.” Daarnaast is Siemens samen met onder andere Stedin en Gasunie betrokken bij aan de eerste grootschalige Power to Gas installatie in Delfzijl, waarmee een forse stap wordt gezet in de vergroening van de chemische industrie en de tijdelijke opslag van overtollige windenergie wordt mogelijk gemaakt

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb