Laatste nieuws:

10 november 2014 12:49

Recordgroei voor Digi-Key in Europa

Digi-Key rapporteert over het boekjaar 2014 een omzetgroei van 26 procent voor Europa. Hiermee begint de strategie van de onderneming om na Noord-Amerika ook in Europa uit te groeien tot leidende distributeur van elektronische componenten zijn vruchten af te werpen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Het bedrijf ziet deze snelle groei als een direct gevolg van de voortdurende uitbreiding van lokale sales en service activiteiten in combinatie met hun hybride distributiemodel. Dit model voorziet in een slim gebruik van e-commerce met gepersonaliseerde ‘value added services'.

Digi-Key constateert dat inkopers in Europa de klantgerichte infrastructuur en supply chain tools omarmen, die het hele ontwerpproces beslaan, van prototype tot productie. "Contract manufacturers en OEM'ers zijn steeds op zoek naar manieren om doorlooptijden te verkorten en zo snel mogelijk met producten op de markt te komen", zegt Chris Beeson, executive vice-president Sales and Supplier Management bij Digi-Key. "Bij ons profiteren ze niet alleen van een verscheidenheid aan producten op voorraad, maar we helpen ze ook om hen geheel naar hun eigen wensen te bevoorraden."

Lokale sales & support

Twee jaar geleden kondigde Digi-Key de uitbreiding aan van het Europese verkoopondersteuningsteam en de oprichting van een lokale vestiging in München. In de afgelopen tijd is het bedrijf doorgegaan met het aannemen van ervaren professionals om gelijke tred te kunnen houden met de groei in het aantal klanten. Inmiddels heeft Digi-Key meer dan 80 medewerkers in Europa. Op basis van de ervaringen van die medewerkers met Europese inkopers blijft Digi-Key werken aan het optimaliseren van de klantgerichte processen.

De afgelopen maanden heeft het bedrijf verschillende verbeteringen doorgevoerd om het zaken doen met Digi-Key gemakkelijker te maken. Voorbeelden hiervan zijn het meer lokaal maken van de website door vertalingen in de lokale taal, vereenvoudigde processen voor exporteren en versnelde procedures voor invoer en inklaring.

www.digikey.nl