Laatste nieuws:

30 oktober 2014 13:01

Siemens neemt Camstar over

Siemens heeft een overeenkomst gesloten om Camstar Systems, Inc over te nemen. Camstar biedt oplossingen op het gebied van Manufacturing Execution Systems (MES). De overname bouwt verder op de strategie van Siemens van industriële digitalisering, door de verbreding van het oplossingenportfolio op het gebied van productontwikkeling en productieautomatisering in de sectoren elektronica, semiconductors en medische apparaten.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De aankondiging is de meest recente stap van Siemens om bedrijven te helpen innovaties te realiseren met een echte geïntegreerde digitale onderneming. De MES-oplossingen van Camstar vormen een aanvulling op Siemens’ bestaande aanbod voor ‘verticals’. Camstar wordt een onderdeel van Siemens’ oplossingen voor Product Lifecycle Management (PLM). De overname wordt naar verwachting half november officieel beklonken. Verdere details over de overname zijn niet naar buiten gebracht.

MES

Het MES-portfolio van Camstar omvat schaalbare, flexibele, bedrijfsbrede oplossingen voor gecentraliseerde of multi-site productieomgevingen. In de huidige complexe omgevingen voor productontwikkeling is er veel vraag naar MES-oplossingen onder fabrikanten in de discrete productie. Het Camstarportfolio bevat high-performance analyse-tools van de volgende generatie, die inzicht bieden in de werking van complexe en mondiale processen. De cloud-gebaseerde oplossing maakt gebruik van state-of-the-art, big data-technologie over het gehele bedrijfsvoering en de wereldwijde supplychain van de onderneming.

Siemens en Camstar

"De acquisitie van Camstar en haar producten door Siemens is een volgende stap in de focus op het leveren van toonaangevende en uitgebreide functionaliteiten, samen met de expertise die onze klanten kunnen gebruiken voor hun digitale ondernemingen", zegt Chuck Grindstaff, president en CEO van Siemens PLM Software. "De oplossingen van Camstar versnellen de integratie van PLM-software met het domein van Manufacturing Operantions Management, MOM. In de geïntegreerde digitale onderneming stellen we PLM, MOM en industriële automatisering in staat om samen te werken, zodat onze klanten kunnen innoveren in hun producten en in het gehele productieproces. De unieke waarde van Camstar en zijn industriële benadering vervolmaken de strategie van Siemens voor het MOM-domein. Het is een welkome aanvulling op SIMATIC IT, ons voornaamste MES-merk."

"Camstar heeft een goede reputatie als de MES-standaard voor de industrie en is waardevol voor diverse sectoren zoals die voor medische apparaten, semiconductors en elektronica", zegt Scott Toney, CEO van Camstar. "Siemens erkent duidelijk de waarde die we hebben voor deze sectoren en hoe we binnen de Siemens-strategie passen. Wij zien dit duidelijk als een groot voordeel voor onze klanten en we zijn enthousiast over uitgebreide mogelijkheden die we kunnen bieden wanneer we onderdeel zijn van Siemens."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb