Laatste nieuws:

23 oktober 2014 10:03

ATS neemt Widenhorn Industriële Automatisering over

ATS heeft het gehele aandelenpakket overgenomen van Widenhorn Industriële Automatisering B.V. (WIA) in Rhoon. WIA is gespecialiseerd in CADCAM-software en diensten voor producenten die gebruik maken van geavanceerde CNC-machinegereedschappen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Het volledige team van WIA zal de klanten in de Benelux van dienst blijven onder de nieuwe naam ATS EdgeIT B.V. Het bedrijf zal Edgecam-, Partmaker-, Vericut-, Spaceclaim- en Seiki Systems-producten blijven distribueren.

Walter Wade, International Account Manager voor Edgecam: “Ik ben blij te zien dat zich nog betere mogelijkheden aan het ontwikkelen zijn door de nieuwe relatie met ATS. De expertise en wereldwijde aanwezigheid van ATS zal verdere groei stimuleren. Dit betekent dat huidige klanten van Edgecam producten zelfs een betere garantie krijgen voor de al uitstekende service.”

Anco Euser zei over de verkoop van zijn bedrijf: “Ik ben trots op de prestaties van het WIA-team en de sterke groei en uitstekende service die wij onze klanten bieden. Het besluit om te verkopen is genomen nadat we ons realiseerden dat alleen een grotere, strategische eigenaar WIA kon leiden naar de volgende stap in ontwikkeling. De industrie is dynamisch en verandert voortdurend en ATS heeft de juiste ingrediënten in huis om verdere groei te kunnen stimuleren, het team veiligheid te bieden en technische ondersteuning te versterken voor onze klanten.”

ATS EdgeIT B.V.’s nieuwe Directeur is Rob Valent, Director ATS Benelux. Hij ziet een uitstekende mogelijkheid voor het nieuwe bedrijf als CADCAM ‘expert centre of competence‘ voor ATS Global. Rob geeft tevens uitdrukking aan zijn wens om oplossingen van de ATS Benelux bedrijven te kunnen bieden aan alle klanten, zodat sterke en overkoepelende dienstverlening kan worden geboden. Als voorbeeld geeft hij hiervoor dat ATS Intelligence voor OEE (Overall Equipment Effectiveness) een goede aanvulling kan zijn voor de nieuwe Edge IT klanten en de bestaande ATS klanten kunnen hun voordeel doen door de CADCAM expertise bij ATS EdgeIT.

Paul Bron, Director Global Operations bij ATS legde het strategisch belang uit van de overname: “In de vierde industriële revolutie, meestal aangeduid als Industry 4.0, zal er grote behoefte bestaan aan de implementatie van fysieke systemen voor de ‘cyber world’. Dit betekent dat producten virtueel zullen worden gemaakt voordat ze fysiek worden geproduceerd. De geavanceerde software, die verkocht en ondersteund wordt door ATS EdgeIT, is essentieel binnen deze nieuwe wereld.”