20 oktober 2014 11:36

Precisiebeurs 2014: groter en internationaler

Op woensdag 12 en donderdag 13 november 2014 organiseert Mikrocentrum voor de 14e keer de Precisiebeurs. Deze beurs is uitgegroeid tot een jaarlijks trefpunt voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie. De beurs heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd met een sterk groeiend aantal exposanten en bezoekers uit het buitenland.

De Precisiebeurs is een combinatie van een vakbeurs met ruim 275 exposanten en een hoogwaardig lezingenprogramma. Dat lezingenprogramma bestaat naast de 50 exposantenlezingen uit 4 keynote tracks. Evenals in 2013 wordt een van die keynote tracks verzorgd door euspen, de european society for precision engineering & nanotechnology. Naast deze euspen conferentie is er dit jaar ook een DSPE conferentie, speciaal vanwege het 60-jaar van deze Dutch Society for Precision Engineering.

Deze beide conferenties vinden plaats op donderdag. De eerste dag van het keynoteprogramma is, zoals de laatste jaren ook het geval was, voor diverse big science projecten zoals CERN, ITER, ESS en ELT. Nog steeds is het zo dat er bij de bestaande en nieuwe big science projecten veel tenders te scoren zijn voor Nederlandse bedrijven maar dat de daadwerkelijk gerealiseerde omzet daarvan achterblijft. Via lezingen en speciale meet & match bijeenkomsten is er op de Precisiebeurs ruime gelegenheid om daar meer informatie over te krijgen en kansen te pakken.

Nieuw op de Precisiebeurs is het Duits-Nederlandse ontbijttreffen dat op donderdagochtend wordt georganiseerd vanuit enkele Duitse en Nederlandse netwerkorganisaties. Een andere manier om op de beurs in contact te komen met (internationale) bezoekers en exposanten is via de Brokerage die opnieuw wordt georganiseerd in samenwerking met de KvK (Syntens) en EEN (Enterprise Europe Network). De afgelopen jaren namen daar steeds ruim 100 bezoekers aan deel via ruim 200 vooraf geplande gesprekken.

De Precisiebeurs is gratis toegankelijk en wordt zoals altijd gehouden in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Dankzij de opnieuw uitgebreide Dommelhal (800 m2 extra) is de beurs en het aantal exposanten groter dan ooit.

Meer informatie en aanmelden voor een gratis bezoek doet u op www.precisiebeurs.nl

Foto's:

Precisiebeurs 2014: groter en  internationaler

© Aandrijvenenbesturen.nl