Laatste nieuws:

16 oktober 2014 12:18

Balluff neemt STM Sensor Technologie München over

De firma STM Sensor Technologie München is overgenomen door de Balluff groep. Balluff en STM zijn al geruime tijd technologische ontwikkelingspartners op het gebied van foto-elektrische sensoren.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Door de integratie van STM zal de positie van Balluff versterkt worden op het gebied van miniaturisatie van sensoren in de industriële automatisering. “Door de samenvoeging van onze competenties op dit gebied is het mogelijk om onze klanten uitgebreide en integrale oplossingen aan te bieden”, aldus Florian Hermle, Balluff managing director.

Er zullen samenwerkingsvoordelen zijn en nieuwe productiemogelijkheden. Balluff STM bezit bijvoorbeeld een gepatenteerd productieproces in foto-elektrische precisiesensorsystemen. Een groot voordeel van de firma is de productie van foto-elektrische sensoren voor het gebruik in cleanroom- en hoogvacuüm-omgevingen, zoals gebruikt in de semiconductorindustrie.

Michael Unger, CEO van Balluff GmbH, ziet grote kansen in de modulaire productstructuur. “Met Balluff STM kunnen we een grote variëteit aan klant-specifieke oplossingen bieden op een snelle en flexibele manier.” Als resultaat van de integratie is er potentie tot ontwikkeling en uitbreiding in belangrijke groeiende branches zoals de gezondheidsindustrie; inclusief medische technologie of op het gebied van laboratorium automatisering.

Edgar Melzner, vice-president en oprichter, zal verantwoordelijk blijven voor de ontwikkeling en klant-specifieke aanpassingen van de STM productie in Neubiberg. Hij heeft een groot vertrouwen in de nieuwe samenwerking. Door de intensieve uitwisseling van informatie en ideeën, de reeds lange samenwerking en het persoonlijk contact, delen de bedrijven dezelfde visie en ideeën.