Laatste nieuws:

13 oktober 2014 10:48

Heras BV wint ION Borghardt Award 2014

Hekwerkspecialist Heras BV heeft de ION Borghardt Award 2014 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de opening van Surface 2014, de vakbeurs voor oppervlakte-techniek. Heras wint de prijs omdat ze een bijzondere innovatie hebben geleverd op het gebied van oppervlaktebehandeling van materialen met de Grence hekwerklijn.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De prijs werd door juryvoorzitter Dr. Ir. Arjan Mol uitgereikt. Over de gehele breedte van de gestelde criteria scoorde Heras bijzonder hoog. Niet alleen ketenoptimalisatie en innovatiewaarde, maar ook zaken als kostenreductie, marktrelevantie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, arbeidshygiëne en ontzorgen van de klant.

Duurzame hekwerklijn

De Grence hekwerklijn is een nieuwe generatie spijlenhekwerk qua duurzaamheid en prijsstelling. Het hekwerk is voorverzinkt gedotterd in plaats van gebruikelijk gelast thermisch verzinkt. Grence is het resultaat van de gecombineerde productiemethoden ‘Heras Stent Technology’ en ‘Twist Lock’.

Lassen overbodig

Deze innovatie maakt lassen overbodig en zorgt voor een fraaiere afwerking. De methode vereist veel minder zink, is minder arbeidsintensief en reduceert intern transport. Door het gehele productieproces kan de CO2-uitstoot tot maximaal 70% verminderen ten opzichte van conventionele oplossingen.

De basisgedachte om dit hekwerk te gaan ontwikkelen is het verminderen van CO2 en het verbeteren van de kwaliteit. Het huidige productieproces bestaat uit zagen, ponsen, lassen, extern verzinken, schuren en coaten.