Laatste nieuws:

6 oktober 2014 13:17

Boessenkool wint FME International Business Award 2014

Machinefabriek Boessenkool heeft de FME International Business Award 2014 gewonnen. De prijs werd donderdag 2 oktober uitgereikt tijdens het jaarlijkse netwerkevent FME Conecta in het Rabobank Auditorium in Utrecht. Na drie pitches door de genomineerden bepaalde het publiek de uiteindelijke winnaar.

Van links naar rechts Bart van Nunen, directeur a.i. van Translift B.V., de winnaar van de FME International Business Award 2014 Eelco Osse, algemeen directeur van Machinefabriek Boessenkool, FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming en Henk Meijer,  algemeen directeur Bierens Machinefabrieken B.V.'
Van links naar rechts Bart van Nunen, directeur a.i. van Translift B.V., de winnaar van de FME International Business Award 2014 Eelco Osse, algemeen directeur van Machinefabriek Boessenkool, FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming en Henk Meijer, algemeen directeur Bierens Machinefabrieken B.V.
1/1
Meer over
Bedrijven

Boessenkool, gespecialiseerd in machinebouw en reparatie werd als het meest succesvolle internationaal actieve technologisch bedrijf gekozen. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink overhandigde de 3D-geprinte award aan Eelco Osse, algemeen directeur van Boessenkool.

Met deze award onderstreept FME het exportbelang van de Nederlandse industrie. Daarnaast wil de ondernemersorganisatie van de technologische industrie met deze prijs bedrijven inspireren tot internationaal succes. Dezentjé: “Boessenkool is zo’n inspirerend bedrijf en verdient deze prijs terecht. Het zijn dit soort innovatieve ondernemingen die een belangrijke bijdrage leveren aan onze export. De export die zo cruciaal is voor de verdienkracht van ons land.”

De winnaar

Machinefabriek Boessenkool ontwerpt en produceert onderdelen voor machinebouw, complete machines en apparaten en verzorgt machinereparatie, renovatie of opwaardering van bestaande machines. De omzet van Boessenkool is het afgelopen jaar met maar liefst 40% gestegen, met name door de ontwikkeling van nieuwe producten en R&D. Op de Hannover Messe heeft Boessenkool veel indruk gemaakt met de lancering van de eerste elektrische tractor.

De andere twee genomineerde bedrijven waren tandwielspecialist Bierens Machinefabrieken en Translift, een Europese producent van innovatieve afvalinzamel- en containertransportsystemen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb