Laatste nieuws:

2 oktober 2014 14:14

Jury maakt nominaties ION Borghardt Award bekend

Van de in totaal 14 goedgekeurde inzendingen heeft de jury inmiddels de nominaties bekendgemaakt. Nog 8 inzendingen maken kans op de ION Borghardt Award. Een uniek kunstwerk van beeldend kunstenares Marga Janssen. De inzendingen zijn op de vakbeurs Surface te zien op de ION Borghardt Award expositie.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De branche is heel erg gevarieerd. Dit is terug te vinden in de inzendingen. Binnen de thema’s ketenoptimalisatie, marktpotentie, kostenreductie en goede technische oplossingen voor alledaagse problemen werden innovatieve oplossingen ingestuurd.

Deze gevarieerdheid van de inzendingen maakte een goede beoordeling lastig. Immers hoe vergelijk je een webtool met productieoptimalisatie en hoe vergelijk je een nieuw productieprocedé met vernieuwde meetapparatuur. Toch heeft de jury gemeend dat 8 inzendingen aan alle (hooggespannen) verwachtingen voldoen en een nominatie verdienen.

De 8 genomineerden op alfabetische volgorde:

Aldor
Anodiseerproces kleurechte grijstinten voor buiten toepassingen

Galvano Hengelo
Nieuwbouw energiezuinig galvaniseerbedrijf

Heras
Gecombineerde productiemethode; lassen overbodig, minder zink, minder arbeidsintensief en reduceert intern transport

Hygienic Surface Treatments
Oppervlaktebehandeling voor een optimale hygienische reining, oppervlakteruwheid, corrosiebestendigheid, etc. van producten voor onder andere Food en Pharma

Kluthe Benelux
5C concept; Cut it, Clean it, Coat it, Conserve it en Clear it

Q-fin
Q-Edge afronding door nieuw ontwikkeld vacuümsysteem voor kleine RVS-delen en magneetsysteem voor stalen delen.

RÖSLER Benelux
Straalbeeld controle binnen 3-5 seconden…

Stichting VISEM Powder Navigator
Selectietool voor poedercoatings

De prijsuitreiking is op 7 oktober om 11.00 uur direct na de openingsceremonie van de oppervlaktetotaalbeurs in het Surface-theater. De opening zal verricht worden door drs. Guido Landheer, directeur Topsectoren en Industriebeleid van het ministerie van Economische Zaken.

Na de prijsuitreiking zal de heer Landheer een rondgang over de beursvloer maken om kennis te nemen van de branche en om op verschillende plaatsen in gesprek te gaan met de branche.

De winnaar ontvangt naast de Award ook een mediacheck van € 2.500,- voor het vakblad Oppervlaktetechnieken en een certificaat. De nummers 2 en 3 ontvangen ook een certificaat.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb