Laatste nieuws:

29 september 2014 13:26

TBI-onderneming Croon bewijst zich als dé ATEX-specialist

Tien medewerkers van Croon Elektrotechniek ontvingen afgelopen vrijdag hun diploma IECEx 05 Module 001/003/006/007 en 008.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Dat betekent dat ze onder andere bevoegd zijn inspecties te verrichten in explosiegevaarlijke omgevingen conform de internationale standaard IECEx 05. Met deze specialistische dienstverlening bewijst Croon nog nadrukkelijker haar toegevoegde waarde voor opdrachtgevers in Industry en Marine & Offshore.

Uniek in Nederland

Wie een of meer IECEx module-diploma(s) behaalt, kan, na het verwerven van voldoende praktijkervaring (via een zogenoemd evidence file) een persoonlijk certificaat aanvragen dat internationaal wordt erkend. Wereldwijd zijn er momenteel hooguit 450 van deze gecertificeerde specialisten. Bij Croon werken al langere tijd twee medewerkers met een EX bevoegdheid en wellicht dat deze 10 medewerkers zich, nu hun ATEX-EX opleiding is voltooid, op dezelfde internationale lijst kunnen plaatsen. In ons land is geen enkel installatietechnisch bedrijf waar ATEX-EX op zo’n grote schaal aandacht krijgt.

Samenwerking met Reed Business Opleidingen

De deelnemers volgden hun opleiding aan het E-College, het eigen ontwikkel- en opleidingsinstituut van Croon. In nauwe samenwerking met Reed Business Opleidingen werd een sterk programma ontwikkeld, waarbij in acht dagen een intensief traject werd doorlopen. Van de basismodule ATEX-EX 001 via modules 003/006 (installatie en onderhoud van materieel) tot en met ATEX-EX 006 (testen elektrische installaties) en ATEX-EX 007 en 008 (gedetailleerde visuele inspecties).

De keuze voor Reed Business Opleidingen was eenvoudig. RBO is het enige opleidingsinstituut in Nederland dat een dergelijk traject volledig kan verzorgen. Daarnaast hebben beide partijen al een jarenlange succesvolle relatie met betrekking tot het opleiden van technisch personeel.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb