Laatste nieuws:

23 september 2014 09:45

Eerste steen nieuw kantoor Mitsubishi Electric gelegd

In het Duitse Ratingen is de eerste steen gelegd voor het nieuwe kantoorpand van Mitsubishi Electric. Het pand wordt gebouwd aan de Balcke-Dürr-Allee van de Duitse stad. Klaus Pesch, de burgemeester van Ratingen, was aanwezig bij de ceremonie.

Het leggen van de eerste steen van het nieuwe gebouw van de Duitse tak van Mitsubishi Electric Europe.'
Het leggen van de eerste steen van het nieuwe gebouw van de Duitse tak van Mitsubishi Electric Europe.
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven

De steen werd een krappe zes maanden na het begin van de omvangrijke bouwwerkzaamheden gelegd. In het kantoor wordt de Duitse tak van Mitsubishi Electric vanaf de herfst van 2015 gehuisvest. Het bouwwerk van 9000 vierkante meter zal ongeveer 16 000 vierkante meter aan kantoorruimte, verdeeld over vijf en een halve verdieping, gaan huisvesten.

Het gebouw wordt voorzien van de meest moderne kantoren, communicatiefaciliteiten en flink wat expositieruimte. Een ondergrondse garage zal plek bieden aan een kleine 500 auto’s. Bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met duurzaamheid en een laag energieverbruik.

Tijdcapsule

Geheel volgens traditie begroef burgemeester Pesch een tijdcapsule in de fundering van het nieuwe gebouw. De capsule bevat onder andere een Duitse en Japanse krant en een fles bier. Of er ook een fles Japanse sake is begraven maakte Mitsubishi niet bekend in het persbericht.

Yoji Saito, directeur van de Duitse tak van Mitsubishi Electric Europe: “Deze tijdcapsule symboliseert de sterke band tussen ons Japanse moederbedrijf en de Duitse tak, wat één van onze belangrijkste vestigingen buiten Japan is. Het nieuwe gebouw is een sterke investering in de toekomst.”

Ratingen

Sinds 1978 is Mitsubishi Electric al gevestigd in de stad Ratingen. De bouw van het nieuwe pand is dus niet alleen een investering in de toekomst van Mitsubishi Electric, maar ook in deze Duitse stad. Burgemeester Pesch: “De beslissing om in Ratingen te blijven, wat bevestigd wordt door het leggen van deze eerste steen, vervult mij met trots en genot.”