Laatste nieuws:

22 september 2014 11:24

Kiwa ExVision voor explosieveiligheid opent 30 september

Kiwa ExVision is het nieuwe test- en certificeringscentrum voor explosieveiligheid dat op 30 september de deuren opent. Het in Apeldoorn gevestigde centrum verzorgt het complete certificeringstraject rond explosieveiligheid voor opdrachtgevers overal ter wereld.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Kiwa ExVision organiseert op 30 september een gratis toegankelijk mini-seminar. Initiator en directeur Pieter van Breugel: “We praten bezoekers bij over de filosofie achter Kiwa ExVision, bieden een rondleiding door ons laboratorium en reiken het eerste ATEX-certificaat - de Europese richtlijn (94/9/EC) voor explosieveiligheid - uit aan een van onze klanten. In een aantal lezingen gaan sprekers in op onder meer de nieuwe richtlijn ATEX 114 en wereldwijde certificering met IECEx. Onze partner QPS Canada informeert bezoekers over Noord-Amerikaanse certificering.”

Wie geïnteresseerd is in explosieveiligheid is van harte welkom bij het seminar, dat wordt gehouden in het pand van Kiwa, Wilmersdorf 50 in Apeldoorn. Het programma begint om 12.30 uur met een lunchbuffet en eindigt rond 16.00 uur met een borrel. Bezoekers kunnen zich (gratis) aanmelden door hun contactgegevens te sturen aan Lisette van Deelen van Kiwa ExVision, e-mail Lisette.van.Deelen@kiwa.nl.

“De vraag naar certificering op het terrein van explosieveiligheid groeit, terwijl de capaciteit wereldwijd tekortschiet en het serviceniveau in het algemeen te laag is”, stelt Van Breugel, initiator en directeur van Kiwa ExVision. 'We hebben een jaar de tijd genomen om te bouwen aan een gestroomlijnde organisatie die de markt op een andere manier dan gebruikelijk benadert. Dankzij onze filosofie kunnen we korte doorlooptijden en een uitstekende ondersteuning en service garanderen - voor ons het belangrijkst in onze relatie met klanten. Zij moeten niet in de rij hoeven staan voor een certificaat of testresultaten.'