Laatste nieuws:

18 september 2014 10:12

WoTS 2014 – Pirtek presenteert preventieve onderhoudsconcepten

Pirtek presenteert op WoTS 2014 ‘preventieve onderhoudsconcepten’. Pirtek heeft 20 vestigingen in de Benelux en vervangt hydrauliekslangen binnen 1 uur. En dit 24 uur per dag, 7 dagen per week.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Onlangs is het pakket uitgebreid met preventieve onderhoudsconcepten voor stationair opgestelde industriële installaties (‘Total Hose Management’) en mobiele machines (van landbouwwerktuig en vuilniswagen tot vrachtwagens en laadkleppen).

Tevens heeft Pirtek de mogelijkheid om volledig in eigen huis hydrauliekslangen op maat te assembleren, dynamisch op druk te testen en vervolgens te leveren met een bijbehorend testcertificaat. Als relaties kiezen voor Total Hose Management als preventief onderhoudsconcept dan wordt gestart met het uitvoeren van een zogeheten nulmeting.

Per installatie wordt in kaart gebracht wat de status is, wat het type is en waar de installatie staat opgesteld. Vervolgens wordt een inspectie ingepland. Uit het oogpunt van veiligheid geschiedt dit altijd tijdens een reguliere onderhoudsstop als de installaties buiten werking zijn.

Op basis van het inspectieformulier en het opgestelde rapport kan daarna gestart worden met het vervangen van hydrauliekslangen, met een diameter tot 1¼ ”, op locatie. Als een preventief onderhoudscontract wordt afgesloten, dan wordt minimaal eenmaal per jaar bij elke installatie een inspectieronde uitgevoerd. Zodra een nieuwe slang gemonteerd is, wordt deze voorzien van een krimphoes in de kleur van dat jaar. In totaal zijn er 7 kleuren voor opeenvolgende jaren.

Op deze wijze ziet de klant in één oogopslag in welk jaar de betreffende slang aan vervanging toe is. Interessant te melden is dat in de huls van elke nieuwe slang een uniek slangkenmerk wordt aangebracht, dat ook geregistreerd wordt in het onderhoudssysteem van Pirtek. Een systeem dat goed aansluit bij kwaliteits- en ISO-systemen van de klant.

Werkt een klant met een professioneel onderhoudsbeheersysteem, dan zijn deze gegevens eenvoudig te koppelen. Door te werken met een preventief onderhoudsconcept worden slangen tijdig vervangen, ongewenste machinestilstand tot een minimum beperkt, de kans op onveilige situaties verkleind en bovendien wordt aanzienlijk bespaard op kosten. Ook diegene die een onderhoudscontract bij Pirtek hebben afgesloten, kunnen indien gewenst gebruik maken van de 1 uurs-service.

 

Op de WoTS staat Pirtek op stand 10.E.038

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb