Laatste nieuws:

15 september 2014 11:44

Siemens gekozen tot duurzaamste onderneming in branche

In de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), de wereldvermaarde duurzaamheidsladder, die jaarlijks door de Zwitserse investeringsmaatschappij RobecoSAM wordt samengesteld, bereikte Siemens de eerste plaats in de industriegroep 'Capital Goods'. Deze groep bestaat uit circa 350 ondernemingen uit zeven branches.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Siemens wist haar hoge notering van vorig jaar te behouden en behaalde met 93 uit maximaal 100 punten een zeer hoge totaalscore (vorig jaar eveneens 93 punten). Daarmee heeft Siemens sinds de DJSI 15 jaar geleden voor het eerst werd gepubliceerd elk jaar onafgebroken op de index gestaan. Tegelijkertijd wist de onderneming in de categorie „Industrial Conglomerates“ opnieuw de eerste plaats te veroveren. In deze categorie zijn 46 ondernemingen vertegenwoordigd, met namen als 3M, Philips en Toshiba.

“We zijn ervan overtuigd dat het thema duurzaamheid op de lange termijn een cruciale factor zal blijken voor het economische succes van Siemens AG. Daarom zijn we bijzonder trots op deze nieuwe erkenning, die het grote belang onderstreept dat wij aan het thema duurzaamheid toekennen“, aldus Roland Busch, bestuurslid van Siemens AG, speciaal verantwoordelijk voor duurzaamheid.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb