Laatste nieuws:

15 september 2014 10:54

(Her-)lancering: Eplan Data Portal

Eplan heeft onlangs een vernieuwde versie van de Eplan Data Portal gelanceerd. Nieuw zijn onder andere een geïntegreerde 3D-viewer, een nieuw aanzicht met logo's van de producenten in een raster, nog meer producenten en een up-to-date componentencatalogus.

Door het Eplan Data Portal te gebruiken, kunnen 470.000 componentengegevens, inclusief schematische macro's, geometrische afmetingen en documenten automatisch voor de engineering worden geïmporteerd.'
Door het Eplan Data Portal te gebruiken, kunnen 470.000 componentengegevens, inclusief schematische macro's, geometrische afmetingen en documenten automatisch voor de engineering worden geïmporteerd.
1/1
Meer over
Bedrijven

Door het Eplan Data Portal te gebruiken, kunnen 470.000 componentengegevens, inclusief schematische macro's, geometrische afmetingen en documenten worden geïmporteerd.

3D-viewer

Het werken met de portal is eenvoudiger gemaakt dankzij functies zoals een nieuwe geïntegreerde 3D-viewer, waarmee gebruikers snel en eenvoudig componenten kunnen bekijken en beoordelen. Met één muisklik kunnen eenvoudig verschillende aanzichten worden weergegeven, zoals front-, pagina- of isometrisch aanzicht. Vrije rotatie- en zoomfuncties maken het mogelijk om heel flexibel individuele, gedetailleerde aanzichten te genereren. Wordt er een component in het project geplaatst, dan wordt er betrouwbare ondersteuning geboden bij de beslissing of het component wel geschikt is voor bijvoorbeeld de voorgestelde besturingskast.

Bediening met feedback-functie

Het aanzicht van het Eplan Data Portal is ook geoptimaliseerd. De zichtbaarheid van de 66 producenten die momenteel in het portaal vertegenwoordigd zijn, is aangepast aan het design van de Data Portal App. Door de logo's van de producenten in een raster weer te geven, wordt de navigatie versneld. Ook de feedback-functie is uitgebreid. Gebruikers kunnen nu direct in de applicatie contact opnemen met de producenten, bijvoorbeeld als ze informatie over ontbrekende componenten of gebrekkige weergaven willen sturen.

66 producenten met meer dan 470.000 records

Begin juli zijn er vijf nieuwe productcatalogi toegevoegd. Daarnaast zijn nog eens tien productcatalogi uitgebreid en geüpdatet. Het aantal apparaten is toegenomen met 20%, wat betekent dat er nu meer dan 470.000 beschikbaar zijn. Gerenommeerde producenten zoals het Italiaanse bedrijf Finder zijn nu in het portaal vertegenwoordigd met bijna 700 records.

Geactualiseerde en uitgebreide gegevens

Producenten die al in het Data Portal geïntegreerd waren, hebben ook hun productenprogramma aangevuld of uitgebreid. Siemens bijvoorbeeld heeft meer dan 2.100 records van de 3VA-serie aan het portaal toegevoegd. Naast commerciële gegevens en de schakelsymbolen en documenten voor Eplan, zijn nu ook 3D-gegevens inclusief productie-informatie beschikbaar.

SMC Pneumatic heeft zijn productenprogramma geüpdatet en uitgebreid. Fluid-gebruikers hebben nu een grote variëteit aan cilinders, ventielen en slangen tot hun beschikking, want er kan nu uit meer dan 15.000 records worden gekozen. ABB, General Electric, Icotek, Helukabel, Numatics, Rockwell Automation, Sick en Wieland hebben eveneens hun productenaanbod in het Eplan Data Portal geüpdatet.

Kijk voor meer informatie op het Eplan Data Portal