Laatste nieuws:

1 september 2014 10:49

Werknemers Merck opgeleid via Schneider Electric's Energy University

Merck, een bedrijf dat innovatieve en hoogwaardige hightech producten ontwikkelt en produceert voor farmacie en chemie, maakt wereldwijd gebruik van de Energy University van Schneider Electric.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Met behulp van diverse programma's binnen de Energy University schoolt het bedrijf medewerkers op het gebied van energie-efficiency. Energy University omvat 350 cursussen met informatie en begeleiding voor het verbeteren van de energie-efficiëntie binnen een organisatie.

Merck zet Energy University op meerdere fronten in. Allereerst wordt het gebruikt als interne training voor de speciale energieteams (Global Energy Network for Improvement in Usage and Supply, GENIUS). Doelstelling is dat de 70.000 werknemers door de opleiding in staat zijn slimmere keuzes te maken, die vervolgens een energiebesparing opleveren. De verwachting is dat uiteindelijk via deze online training zo'n 30 procent energiebesparing wordt gehaald in gebouwen, fabrieken en privéwoningen wereldwijd, waaronder de vestiging in Schiphol-Rijk in Nederland.

De Energy University wordt door Merck ook ingezet om werknemers de mogelijkheid te bieden een Professional Energie Manager (PEM) certificaat te behalen. Dit certificaat wordt erkend door het Institute of Energy Professionals.

Verschillende trainingen

Schneider Electric ontwikkelde binnen de Energy University voor verschillende groepen werknemers van Merck vier trainingen op maat:

  • Een basistraining voor GENIUS-teamleiders, zodat zij kansen voor energie-efficiency leren herkennen.
  • Een trainingsprogramma voor gevorderden, waarin deelnemers meer leren over energiemanagement, energiesystemen en -apparatuur. Deze training is bedoeld voor GENIUS-teamleiders, facility managers, engineering managers, operation managers en onderhoudspersoneel.
  • De training Site Energy. Dit is een introductiecursus voor energiemanagers en alle andere werknemers die geïnteresseerd zijn in kennis over energie-efficiency standaarden.
  • De training 'Treasure Hunt'. Deze helpt deelnemers kansen te vinden om energie-efficiency toe te passen. Ook leren zij afvalstromen te meten en kostenbesparingen te berekenen. Dit is een driedaags teamevenement, dat inmiddels op tien locaties wereldwijd bij Merck is toegepast. Het concern bespaarde hiermee meer dan 27 miljoen dollar en 88.000 ton aan CO2 uitstoot.

Energiebesparende strategieën

Deze op maat ontwikkelde trainingen bieden de GENIUS-teamleiders de mogelijkheid om energie-efficiency strategieën te ontwikkelen en te implementeren, waarmee zij verbruik en uitstoot in hun gebouw of locatie kunnen terugdringen. Iedere locatie wordt vertegenwoordigd door een Energy Champion, die de leiding krijgt over een multifunctioneel team dat energiebesparende maatregelen moet vinden en implementeren.

Gratis training

'Werknemers kunnen via de Energy University meer leren over energie-efficiency, of gebruikmaken van de mogelijkheden die het vakgebied van energiemanagement biedt. Er zijn allerlei mogelijkheden voor werknemers en het kost niets', zegt Tom Pagliuco, Directeur Global Energy & Sustainability Center of Excellence, Merck.

'Werknemers betrekken is één van de beste manieren om energieverbruik en -kosten te verminderen', zegt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur Schneider Electric Nederland. 'De Energy University biedt bedrijven ondersteuning om de kennis en vaardigheden van werknemers te vergroten. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van de bedrijven zelf.'

Sinds de start in 2009 hebben al meer dan 400.000 professionals in 180 landen en in 13 talen deelgenomen aan de gratis opleiding van Energy University. Het programma is beschikbaar via www.MyEnergyUniversity.com