21 augustus 2014 10:15

Technisch detacheerder opent Spaanse vestiging

Maintec, gespecialiseer in het detacheren van (inter)nationaal technisch vakpersoneel en leerlingen in de techniek, heeft een wervingskantoor geopend in Vigo, Spanje. Dit Spaanse kantoor moet de instroom van vaklieden, voornamelijk in metaalfuncties, vergroten. Bovendien is zij samen met Maintec's partner Imos in staat om Spaanse vaklieden op te leiden en te certificeren.

Het Spaanse kantoor is na de vestigingen in Duitsland, Polen(2) en Tsjechië(2) het zesde eigen internationale wervingskantoor van Maintec. Daarnaast maakt Maintec gebruik van een uitgebreid netwerk aan wervingsagenten.

Geen goedkope arbeid

Directeur Wout Oosterhof van Maintec Nederland plaatst het nieuwe personeel meteen in het juiste perspectief: "De medewerkers die wij in Spanje werven zijn stuk voor stuk hooggekwalificeerde professional. Ze vallen dus zeker niet in de categorie ‘goedkope arbeid'. Ze kennen hun marktwaarde, worden erg goed betaald en zijn daardoor voor onze opdrachtgevers vaak zelfs duurder dan Nederlandse vaklieden. Toch zetten onze klanten hen graag in, omdat zij over vaardigheden beschikken die hier heel erg schaars zijn en bovendien een perfecte werkmentaliteit hebben. Naast eventuele bijscholing en certificatie verzorgen wij de reis naar Nederland voor hen en wij zorgen wij dat zij hier goed onderdak hebben. Wij doen er alles aan om het hen naar de zin te maken, van het regelen van alle benodigde papieren tot sociale opvang door Spaanstalige collega's."

Meer instroom

Oosterhof ziet de opening als een logische volgende stap, die op een mooi moment komt: "Wij werken al ruim een jaar succesvol samen met lasschool Imos in Vigo. Imos verzorgt een deel van de opleiding en de (Nederlandse) certificering van veel van onze Spaanse metaalbewerkers. Onze klanten waarderen de vakkundigheid van deze medewerkers dusdanig, dat de behoefte is ontstaan om meer mensen te werven en op te leiden. Onze nieuwe vestiging moet nu gaan zorgen dat de instroom voldoende is om aan de vraag van onze klanten te voldoen.

De opening komt op een mooi moment, want wij zien de vraag naar goed opgeleide lassers, verspaners en andere metaalbewerkers op dit moment flink toenemen. Onze nieuwe vestiging ligt middenin een gebied in Spanje waar veel mensen met ervaring in de scheepsbouw en Offshore sector wonen. Een belangrijk deel van onze opdrachtgevers is actief in die sectoren. We denken dat we met deze stap goed kunnen voorzien in de gevraagde functies."

Oproep

Naast het rekruteren van buitenlandse vakkrachten gaat Maintec via het Maintec Leerbedrijf (nu 100 leer/werk trajecten) ook onverminderd door met het opleiden van Nederlanders (jong en oud) in eigen land. Oosterhof: "het blijft opvallend dat wij in Nederland 700.000 werklozen hebben en dat er toch onvoldoende vaklieden te vinden zijn. Daarom nogmaals aan eenieder die twijfelt: kies voor een technisch beroep, zorg dat je vakman, vakvrouw wordt! De perspectieven op een goedbetaalde baan zijn uitstekend in de techniek".

www.maintec.net

Foto's:

maintec

© Aandrijvenenbesturen.nl