Laatste nieuws:

14 augustus 2014 10:17

Advanced feed forward & iterative learning control

Op 7 oktober organiseert Mikrocentrum in Eindhoven de AFF-updatesessie.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
Tijdens deze sessie komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • § ILC - Iterative Learning Control
  • § Running case study ASML waferstepper
  • § ILC toepassing ter illustratie en demonstratie
  • § Automatische tuning Feed Forward met identificatie-gebaseerde aanpak
  • § Learning Feed-Forward Control van multi-DOF robotsystemen
  • § Feed-Forward design voor uiterst nauwkeurige motion systemen

 

Feed Forward (FF) en vooral de Advanced Feed Forward (AFF) is een techniek die steeds meer ondersteuning geniet op vele technische terreinen. Hierin speelt Iterative Learning Control (ILC) een belangrijke rol.

Zowel AFF als ILC hebben als doel de prestaties van een systeem, dat continu een identieke taak uitvoert, aanzienlijk te verbeteren door te leren van de fouten en missers van de voorgaande iteraties.

Dat FF vaak wordt ingezet, betekent niet dat FB (Feedback) niet meer noodzakelijk is. Een vergelijking van ILC ten opzichte van een goed feedback of een FF-ontwerp is zeker op zijn plaats.

De lerende controllers voor systemen die dezelfde bewerkingen regelmatig onder dezelfde condities uitvoeren worden en zijn in de huidige robotwereld feitelijk onmisbaar geworden. Betekent dat ze ook overal worden ingezet? Het is toch productieverspilling als een niet-lerende controller die altijd dezelfde fout binnen een bewerking maakt, en waar met andere woorden een foutsignaal door voorgaande bewerkingen wordt gegenereerd, een dergelijke melding of signaal niet wordt ingezet om die fout te voorkomen!

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om ILC en AFF toe te passen legio, ook als het gaat om toepassingen waarbij op voorhand niet alles bekend is.

Het doel van ILC en AFF is om hogere prestaties te realiseren met een lage foutmarge ondanks eventuele onzekerheden en (repeterende) verstoringen.

 

Kijk hier voor meer informatie

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb