28 juli 2014 11:34

Eplan breidt uit naar Japan, Zuid-Afrika en Turkije

Oplossingenaanbieder Eplan heeft nieuwe dochterondernemingen opgericht in Japan en Zuid-Afrika. Ook in Turkije zullen klanten binnenkort profiteren van de directe aanwezigheid van de CAE-specialist. De drie landen werden tot nu toe ondersteund door samenwerkende partners.

Japan, Zuid-Afrika en Turkije zijn de nieuwe directe verkooplocaties van de leverancier van engineeringssoftware, die dit jaar 30 jaar bestaat en de grens van 700 medewerkers is gepasseerd.

Aan het begin van 2014 werd Eplan Software & Services K.K. met hoofdvestiging in Tokyo opgericht. Het opzetten van de nieuwe tak met Shinya Nito als managing director en Dr. Carsten Metelmann als international sales director vordert gestaag. Deze stap betekent ter plaatse ook een intensieve samenwerking met zusterbedrijf Rittal, dat de afgelopen 25 jaar al actief was op de Japanse markt met systeemoplossingen voor schakelkast-engineering.

Japan is één van de grootste markten voor software en verwerkende industrie ter wereld. Eplan is van plan intensiever deel te nemen aan de snelle ontwikkeling van op software gebaseerde engineering. En wil op weg naar globalisering tegelijkertijd zijn expertise inzetten. Het afgelopen jaar heeft Mitsubishi Electric Eplan opgenomen in zijn partnerprogramma eF@ctory Alliance.

Begin juni is de nieuwe dochteronderneming Eplan Software & Services (Pty) Ltd. in Zuid-Afrika van start gegaan onder leiderschap van managing director Johan Reyneke. Het kantoor is gevestigd in Edenvale vlakbij Johannesburg, waardoor het bedrijf een buurman is van Rittal. Van hieruit zal het Eplan platform met zijn integrerende systemen voor elektrotechnische en fluid-engineering, schakelkast-engineering en kabelboom-ontwerp in de markt worden gezet. Geleidelijk zullen diensten als training en advisering hieraan worden toegevoegd en het verkoopteam zal verder worden uitgebreid.

Tot de oprichting van de nieuwe dochteronderneming werd Eplan in Zuid-Afrika tien jaar lang vertegenwoordigd door een samenwerkende partner. Dankzij het zakelijke succes hiervan kon Eplan voortdurend verder groeien. Vooral de automobielsector biedt een groot potentieel.

In Turkije wordt nog een dochteronderneming gevestigd: begin juli 2014 zal Eplan Yaz?l?m ve Yaz?l?m Hizmetleri A.S. van start gaan in Istanbul. Onder leiding van managing director Özgür Emekli zal het team direct en allesomvattend de sectoren machinebouw en installatiebouw bedienen, inclusief de automobielindustrie.

Turkije biedt groeikansen dankzij het diverse ondernemingslandschap. De oplossingenaanbieder gaat uit van een groot potentieel, niet alleen op de klassieke markten zoals de machinebouw, installatiebouw of automobielindustrie, maar ook in sectoren zoals de zware industrie en schakelkast-engineering.

"Als producent van engineeringsoplossingen kunnen we nieuwe producten en ons uitgebreide serviceportfolio beter en veel sneller op de markt brengen," verklaart Haluk Menderes, managing director van Eplan Software & Service.

Foto's:

Haluk Menderes

Haluk Menderes, managing director van Eplan Software & Service.

© Aandrijvenenbesturen.nl