21 juli 2014 12:44

Dassault Systèmes neemt Simpack over

Dassault Systèmes, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft op 10 juli Simpack overgenomen. Simpack is de technische marktleider in multi-body simulatiesoftware en -oplossingen, gevestigd in München.

Met deze acquisitie breidt Dassault Systèmes het Simulia-aanbod van multi-fysische simulatietechnologie uit. Deze technologie wordt gebruikt voor het virtueel valideren van multi-body mechatronische systemen tijdens de gehele productontwikkeling. SIMPACK heeft ruim 130 klanten in de automobielindustrie, energiesector en railinfrastructuur. Bijvoorbeeld Alstom, Bombardier, BMW, Daimler, Honda, Jaguar Land Rover, MAN en Vestas. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Integratie simulatieoplossingen

Simpack is gespecialiseerd in complexe simulatiemodellen, met niet-lineaire effecten als frictie en flexibele structuren, efficiënte numerieke algoritmen en realtime-berekeningen. Ze leveren bewezen oplossingen voor een brede reeks applicaties en hebben diepgaande simulatiekennis. Door het 3dexperience-platform uit te breiden met de overgenomen Simpack-technologie, kan Dassault Systèmes geïntegreerde oplossingen leveren voor het totale ontwikkelingsproces van geavanceerde hightech-systemen. Die combineren levensechte multi-fysische simulaties met zeer nauwkeurige realtime-simulaties van mechatronische systemen en bijbehorende bedieningen.

Lange termijn strategie

"De acquisitie van Simpack maakt deel uit van een langetermijnstrategie om het 3dexperience-platform te blijven uitbreiden om zo realistisch mogelijke virtuele product-experiences te creëren", zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. "Consumenten verwachten namelijk dat auto's, vliegtuigen en vrijwel alle andere producten steeds slimmer, veiliger, sneller, stiller en efficiënter worden. Daarom moeten bedrijven meer doen dan alleen geïntegreerde engineering van de bediening, beweging, buiging en geluidsproductie. Ze moeten hun producten al levensecht kunnen ervaren tijdens het ontwikkelingsproces."

Technologie gedreven cultuur

"Simpack is een snelgroeiend bedrijf dat zich nu versterkt met de technische, commerciële en operationele synergie van Dassault Systèmes", zegt Alex Eichberger, oprichter en CEO van Simpack. "Onze oplossingen hebben designers en consumenten altijd al een fysieke experience van hun producten aangeboden, lang voordat deze in productie gaan. Wij hebben dezelfde technologiegedreven cultuur en langetermijn-commitment richting wetenschappelijke excellentie als Dassault Systèmes. Daarom gaan wij zowel onze krachten als technologieën bundelen om superieure virtuele en fysieke experiences en industriespecifieke oplossingen te creëren voor transport & mobiliteit, luchtvaart & defensie en andere markten."

Foto's:

Dassault Systèmes neemt Simpack over

© Aandrijvenenbesturen.nl