Laatste nieuws:

14 juli 2014 10:55

KSB investeert 12 miljoen euro in Frans productiebedrijf

De KSB Groep heeft een investering van 12 miljoen euro aangekondigd in zijn fabriek in La Roche-Chalais in het Westen van Frankrijk. De uitbreiding is bedoeld om de leidende positie van KSB op de wereldmarkt van cryogene kleppen (kleppen voor zeer lage temperaturen) te versterken en uit te bouwen.

In zijn West-Franse vestiging La Roche-Chalais breidt KSB de productiecapaciteit voor vlinderkleppen voor vloeibaar gas uit.'
In zijn West-Franse vestiging La Roche-Chalais breidt KSB de productiecapaciteit voor vlinderkleppen voor vloeibaar gas uit.
1/1
Meer over
Bedrijven

In een nieuw gebouw met een vloeroppervlakte van 4.400 m2 zullen bewerkingsmachines en lasinstallaties alsmede testvoorzieningen voor de productie van drievoudig excentrische vlinderkleppen worden geïnstalleerd.

De afsluiters vinden vooral toepassing bij het vloeibaar maken, de vergassing en het transport van aardgas. De afsluiters worden ingezet op platforms en productieschepen op zee of in productie-installaties op het land. Ongeveer 60 procent van de over de hele wereld opererende tankers voor vloeibaar aardgas zijn voorzien van afsluiters uit de Franse fabriek van KSB in La Roche-Chalais.

Met de bouw zal in juli 2014 een begin worden gemaakt en de productie zal eind 2015 van start gaan.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.