Laatste nieuws:

30 juni 2014 10:22

Nord versterkt partnerschap met de Indiase staalindustrie

Ongeveer één op de twee motorreductoren die vorig jaar voor de Indiase staalindustrie gemaakt werden, is afkomstig uit de plaatselijke afdeling van Nord Drivesystems, de Duitse marktleider op het gebied van aandrijftechniek.

Nord biedt uitgebreide aandrijfoplossingen aan voor diverse metaalverwerkingsprocessen waaronder rollenbanen, koelingbekkens en diverse andere transporttoepassingen'
Nord biedt uitgebreide aandrijfoplossingen aan voor diverse metaalverwerkingsprocessen waaronder rollenbanen, koelingbekkens en diverse andere transporttoepassingen
1/1
Meer over
Bedrijven

Nord is in India uitgegroeid tot de belangrijkste speler in de staal-en metaalsector, met een piek van 46% van het totale verkoopvolume in dit segment in 2013. In minder dan tien jaar tijd is Nord er in geslaagd om de nummer één positie te veroveren in India.

Nord leverde ondertussen al een paar duizend motorreductoren aan tientallen OEM's en aan alle belangrijke machinebouwers en bedrijven in India. Enkele opmerkelijke projecten springen er uit, zoals de levering van meer dan 2.000 aandrijvingen voor de Universal Rail Mill in de Bhilai Steel Plant, meer dan 1.000 aandrijvingen voor de afdelingen staalproductie, walserij en de kleine en medium gieterij bij de Jindal Steel & Power-fabriek, meer dan 500 aandrijvingen voor de afdeling frezen van Jayeswal Neco Raipur en 200 eenheden voor de EOT- kranen, transportbanden en de gieterij van Tata KPO en nog veel meer.

Gezien de onvermijdelijk zware omstandigheden en de bijkomende hoge vereisten zoals het leveren van uitstekende prestaties aan competitieve prijzen, is het werken met aandrijfsystemen in de ijzer -en staalfabrieken geen gemakkelijke taak. Motorreductoren worden hier blootgesteld aan zware mechanische en thermische belastingen, maar tegelijkertijd moeten ze probleemloos blijven werken in de continue bedrijfsprocessen. Bij voorkeur moet dat ook gebeuren zonder onderhoud, terwijl niet aan de efficiëntie mag geraakt worden.

Nord India heeft een speciale afdeling opgericht die zich uitsluitend richt op de metaal- en staalsector. De Nord aandrijfoplossingen zijn beschikbaar voor diverse sectoren binnen de metaalindustrie, waaronder toepassingen in cokes en ijzerproductie, continu gieten, walsen, kniplijnen, koelbekkens, transport , ovenbelading en -ontlading, transportbanden, gieterijen , walserijen, plaatslagerijen en diverse andere transporttoepassingen tijdens het productieproces.