Laatste nieuws:

23 juni 2014 14:25

Holland Zulieferland nieuwe Duitstalige uitgave over Nederlandse maakindustrie

De Nederlandse maakindustrie stelt zich voor aan Duitse industriële ondernemers in Noordrijn-Westfalen: Holland Zulieferland is de titel van de eerste Duitstalige uitgave die uitgever MYbusinessmedia deze week op de Duitse markt uitbrengt. Holland Zulieferland verschijnt vooralsnog 2 tot 3 keer per jaar in een oplage van 10 000 exemplaren. De uitgave valt onder de redactie van Vraag en Aanbod, de wekelijkse uitgave voor het industriële MKB in Nederland.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Inhoudelijk laat Holland Zulieferland zien waar Nederlandse maakbedrijven sterk in zijn, welke kennis en vaardigheden  ze in huis hebben en wat ze voor Duitse opdrachtgevers, OEM'ers, kunnen betekenen. Onderbouwd met feiten en cijfers.

Er liggen volop kansen voor succesvolle grensoverschrijdende samenwerking. Voorbeelden hiervan zijn te vinden bij veel machinebouwers die door de flexibiliteit en oplossingsgerichtheid delen van de productie uitbesteden aan Nederlandse bedrijven. En dankzij de nabije ligging, is direct contact snel gelegd. De marktvraag is aanwezig en de bedrijven in beide landen versterken elkaar. Met een potentieel van vele miljarden aan omzet lijkt Duitsland voor de Nederlandse maakindustrie in elk geval ‘the place to be'.

Zoals de Nederlands ambassadeur in Duitsland, Monique van Daalen, enige tijd geleden liet weten, kan de Nederlandse export fors groeien. De huidige 60 miljard aan export van Nederlandse bedrijven naar Duitsland kan zeker doorgroeien tot meer dan 100 miljard euro per jaar.

Nederlandse bedrijven  willen zich graag laten zien en positioneren op de Duitse markt . Ze hebben dit recent in april getoond tijdens de Hannover Messe waar Nederland zich als partnerland mocht presenteren. Ook het recente bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan diverse bedrijven en instituten gelegen in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen geeft de impact van de Nederlandse maakindustrie aan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb