Laatste nieuws:

12 juni 2014 10:35

Winnaars techniekwedstrijd voor scholen bekendgemaakt

De winnaars van de techniekwedstrijd ‘Test je Talent voor Techniek' zijn Wouter Janssen, 2e-jaars leerling van de 6-jarige techniekopleiding Het Kwadrant uit Weert, en Christoph Jannis, 3e-jaars student Energietechnologie aan de Katholieke Hogeschool Limburg in Diepenbeek (B). Beiden kregen een smartphone Samsung Galaxy S4 Zoom uitgereikt.

V.l.n.r. Frank Musman, medewerker communicatie & marketing bij SMC Pneumatics, Wouter Janssen, de winnende leerling en locatiedirecteur Mueters van Het Kwadrant.'
V.l.n.r. Frank Musman, medewerker communicatie & marketing bij SMC Pneumatics, Wouter Janssen, de winnende leerling en locatiedirecteur Mueters van Het Kwadrant.
1/1
Meer over
Bedrijven

SMC Pneumatics organiseerde voor de tweede keer in Nederland en België de wedstrijd ‘Test je Talent voor Techniek'. Alle schooldirecties en techniekleerkrachten van Nederlandse en Belgische scholen in het secundaire en hogere onderwijs zijn begin dit jaar benaderd om deel te nemen aan deze wedstrijd. In Nederland gaven 135 leerlingen van verschillende scholen gehoor aan de oproep en in België maar liefst 484. Aan de deelnemende leerlingen werd gevraagd om via de website van SMC Pneumatics een productcode samen te stellen van een actuator die moest voldoen aan een aantal van te voren gedefinieerde specificaties. Op deze manier wil SMC Pneumatics jonge mensen interesseren voor de wereld van pneumatiek.

Niet alleen de leerlingen/studenten vielen in de prijzen, ook de scholen kregen een cadeau, namelijk de trainingsmodule SBTM met een compleet lespakket. Met behulp van zo'n trainingsunit kan een docent op relatief eenvoudige wijze zijn studenten bekend maken met elektro-pneumatische basisschakelingen en met de principewerking van verschillende componenten. De trainingsmodule is uitgerust met een omvangrijk assortiment componenten. De trainingsmodule is uitbreidbaar met het tekenprogramma Autosim voor het maken van elektrische, hydraulische en pneumatische tekeningen, en voor het schrijven van PLC-programma's.