Laatste nieuws:

2 juni 2014 13:29

Siemens krijgt miljoenenopdracht hybride bus VDL

Siemens Nederland heeft van VDL Bus & Coach de opdracht ontvangen voor de levering van 120 elektrische aandrijfsystemen. Ze worden toegepast in de nieuwe hybride bussen die VDL gaat leveren aan het Belgische openbaarvervoerbedrijf De Lijn. Met de opdracht voor Siemens is een bedrag gemoeid van ruim zes miljoen euro.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De 120 bussen voor De Lijn zijn zogenaamde serieel hybride voertuigen. Ze worden door een elektromotor aangedreven op de achteras, waarbij het elektrische vermo-gen wordt geleverd door het accupakket of door de diesel-generatorset. De accu’s worden opgeladen door de dieselmotor én tijdens het remmen, waarbij de remenergie wordt gerecupereerd.

De specifieke voordelen van een hybride ten opzichte van een conventionele diesel bus zijn de lagere CO2-uitstoot, een gunstiger brandstofverbruik en een aanzienlijke geluidsreductie.

De leveringsomvang voor Siemens bestaat onder andere uit de elektrische aandrijf-lijn, de energieopwekking via een generator en de hulpvoedingen voor airconditio-ning, stuurpomp en compressor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb