Laatste nieuws:

12 mei 2014 13:48

Holland Hydraulics naar Undersea Defense Technology 2014 in Liverpool

Holland Hydraulics in Hengelo is een van de vier Nederlandse bedrijven, die deelnemen aan de beurs ‘Undersea Defense Technology’, die van 10 t/m 12 juni in Liverpool wordt gehouden.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Undersea Defense Technology is een vakbeurs voor duikboten, Unmanned en Remotely Operated Underwater Vehicles (UUV’s en ROV’s) en detectie- en afweersystemen voor onderzeeboten en mijnen. Holland Hydraulics heeft diverse hydraulische toepassingen voor duikboten ontwikkeld, die op de beurs gepresenteerd worden.

Holland Hydraulics is al vele jaren actief in de scheepsbouw en werkt sinds 2008 ook aan de engineering van apparatuur voor onderzeeboten. Holland Hydraulics was bijvoorbeeld betrokken bij de engineering van hydraulische systemen voor de Spaanse S80-onderzeeërs. Daarvoor werd onder meer een systeem voor de bediening van waterdichte deuren met behulp van hydraulische rotary actuators ontwikkeld en gebouwd. Het systeem heeft alle noodzakelijke certificeringen en goedkeuringen voor defensie-toepassingen.

In samenwerking met Nevesbu, een engineeringbureau dat actief is in de scheepvaart en de marinetechnologie, werden de cilinders ontworpen voor de ‘fore-and-aft’ diepte- en richtingroeren. Voor een Italiaans bedrijf heeft Holland Hydraulics de bediening van het uitlaatgassensysteem voor duikboten getest en gecertificeerd. Het systeem kan in geval van nood ook handmatig bediend worden. Sinds kort heeft Holland Hydraulics ook contacten met de Russische marine voor technische ondersteuning.

Het is de eerste keer dat Holland Hydraulics aan UDT deelneemt. Directeur Rob van den Nieuwboer van Holland Hydraulics: “Ik heb verleden jaar de UDT in Hamburg bezocht en was onder de indruk van de kwaliteit van de exposanten en de bezoekers. De beurs is een belangrijk platform voor de informatie-uitwisseling tussen marinespecialisten, scheepsbouwers en toeleveranciers. Omdat wij de scheepsbouw en de defensie-industrie als belangrijke speerpunten beschouwen, hebben we besloten onze expertise op UDT te laten zien.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb